Ingezonden persbericht


Sinterklaas gaat met de fluisterboot

Burgemeester W.M. Verver-Aartsen heeft de officiële route van de Nationale Sinterklaasintocht 2009 gepresenteerd. Deze vindt plaats op zaterdag 14 november 2009 in Schiedam. De NPS doet live verslag van de intocht.

Sinterklaas beleeft samen met zijn pieten een ware ontdekkingstocht langs alle mooie plekken die Schiedam heeft. De Goedheiligman vaart op Pakjesboot 12 via de Maasboulevard en het Hoofd de Buitenhaven op en komt vervolgens via de Lange Haven de historische binnenstad ingevaren.

De burgemeester ontvangt Sinterklaas vlak voor de Appelmarktbrug waar het schip aanmeert en de Sint voor het eerst voet op Nederlandse bodem zet. Daarna gaat hij, uiteraard in gezelschap van een bonte stoet zwarte pieten, de binnenstad door om verschillende Schiedamse optredens te bekijken. Van zang en dans tot acrobatiek, iedereen slooft zich uit om de Sint een warm welkom te geven.

Uiteraard mag een tochtje met de fluisterboot niet ontbreken! De Sint zal vanaf het Zakkendragershuisje samen met zijn pieten in deze boten, waarmee je perfect de binnenstad kunt verkennen, een stukje gaan varen. Sinterklaas stapt weer uit de fluisterboot op de Korte Haven en gaat via de Vlaardingerstraat en de Dam naar de Grote Markt en de Lange Kerkstraat. De stoet wordt afgesloten met een slotoptreden op het Stadserf.

Alle informatie over de route en Sintstad Schiedam is te vinden op de website www.sintstadschiedam.nl die samen met de route door de burgemeester is gepresenteerd. Sintstad Schiedam staat voor, tijdens en na de intocht geheel in het teken van Sinterklaas. Ook na de 14e november bruist het tot en met 5 december in de stad van de leuke activiteiten en optredens. Sinterklaas woont tot die tijd in het Sinterklaaspaleis in het Stedelijk Museum Schiedam.

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (