Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheiding

De heer A.J.F.M. (Fons) Doomen is benoemd tot
Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn verdiensten bij de promotie van het muziekschrift Klavarskribo en bij de Klavar Vereniging Nederland. E M B A R G O TOT ZATERDAG 14 NOVEMBER 2009, ca. 13.30 uur naam A.J.F.M. (Fons) Doomen (66), wonende te Tilburg soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door S. van de Pol, loco-burgemeester van Ede plaats/ tijd Jaarvergadering van de Klavar Vereniging Nederland, bij Johannus Orgelbouw, Keplerlaan 2 te Ede, zaterdag 14 november 2009 om ca. 13.30 uur
Bijzonderheden:
Het muziekschrift Klavarskribo werd in 1931 ontwikkeld door Cornelis Pot. Na ruim zeventig jaar mag gezegd worden dat de traditionele muzieknotatie nog altijd in overwegende mate gebruikt wordt. Toch is met Klavarskribo een eigen cultuur ontstaan. Het muziekschrift wordt gebruikt voor toetsinstrumenten, inmiddels voor 25.000 muziekstukken en -albums.
In 1978 werd de Klavar Vereniging Nederland (KVN) opgericht. De vereniging is een platform voor gebruikers van het Klavar muziekschrift. De heer Fons Doomen werd in 1982 lid van deze vereniging en ontwikkelde zich al snel tot het boegbeeld van de KVN en Klavarskribo. Hij werd lid van de werkgroep promotie en later lid van het bestuur, waarin hij de functies van penningmeester en voorzitter vervulde. De heer Doomen organiseert al meer dan vijftien jaar diverse regiodagen, onderhoudt contact met soortgelijke verenigingen in binnen- en buitenland, vertegenwoordigt de KVN bij Unisono/Kunstfactor te Utrecht en is auteur van diverse artikelen over Klavarskribo. Hij levert een bijdrage aan de nieuwsbrief en is verantwoordelijk voor de website van de vereniging. Ook was hij enkele jaren redacteur van het blad 'Toon en Teken'.
Vanwege zijn maatschappelijke verdiensten is de heer Fons Doomen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarvergadering van de KVN te Ede.