Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 14 november 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Hamas
Veel beroering rond de Palestijnse verzetsbeweging Hamas deze week. Dinsdag riep een groot aantal prominenten in NRC Handelsblad de Nederlandse regering op om met Hamas in dialoog te gaan. Woensdag bracht de ultrarechtse, Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman een bezoek aan Nederland. En donderdag discussieerde de Commissie Buitenland van de Tweede Kamer over het Goldstone-rapport en de oorlogsmisdaden begaan in Gaza. Hamas komt in elk van deze discussies terug, maar hoeveel mensen weten werkelijk wat deze beweging inhoudt en wat ze nastreeft? Met promovendus Fadi Hirzalla wordt gesproken over de ideologie achter Hamas.

Cursus moslimangst
Kandidaat-raadslid voor GroenLinks te Den Haag Arnoud Boer wist menigeen in beroering te krijgen na zijn ludieke oproep voor een 'cursus moslimangst'. Hoe positioneert GroenLinks zich op dit moment met betrekking tot religie in de publieke ruimte?

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.




Ingezonden persbericht