Ingezonden persbericht


Cacao snuiven met Meester Chocolatier Dominique Persoone

Zondag 15 november geeft Meester Chocolatier Dominique Persoone een unieke presentatie in Vlaamsch Cultuurhuis De Brakke Grond. In 2,5 uur neemt hij bezoekers mee naar Mexico, het land van de cacaobonen. Bezoekers kunnen diverse cacaobonen proeven en natuurlijk ook zijn beroemde pralines. Dit jaar won de Belgische Meester Chocolatier de prestigieuze prijs 'The best chocolate book in the World'. Aan het einde van de presentatie is een signeersessie en wordt ook zijn film 'in search of the roots of cocoa in Mexico' vertoond. De Meester Chocolatier is met zijn winkel The Chocolate Line leverancier bij top restaurants als Oudsluis, Comme Chez Soi en Hof van Cleve. Bovendien is The Chocolate Line één van de 3 chocolade winkels die opgenomen werden in de Michelin Gids. De presentatie begint om 15.00 uur en kost ¤ 15,00 per persoon. Dit is inclusief chocoladehapjes, cacao snuiven en chocoladelippenstift.

De presentatie van Dominique Persoone sluit een vol weekend met CHOCA activiteiten af. Vrijdagavond 13 november begint het boordevolle CHOCA programma met verhalen over Cacaogeheimen in de OBA, georganiseerd door Oxfam Novib. De Eet-o-Theek presenteerd speciaal voor CHOCA muzikale eetverrassingen, bezoekers kunnen hiervoor terecht in de Max Havelaarbus die staat bij Pacific Parc op het Westergasterrein.

Zaterdag 14 november vindt in het Vondelpark een uniek evenement plaats; CHOCA 'doggystyle'. Niet alleen mensen zijn dol op chocolade maar ook honden. Honden chocolade is hiervoor speciaal ontwikkeld. De hondensnoepjes bevatten niet de voor honden dodelijke stoffen, die gewone chocolade wel bevat. Bij 't Blauwe Theehuis zal er een demonstratie plaatsvinden van hondensportvereniging Sirius met een behendigheidsbaan. Hondenbezitters kunnen samen met hun huisdier aan dit parcours snuffelen, meedoen en natuurlijk een chocoladebeloning winnen.

Kijk voor de volledige weekendprogrammering op www.choca.nu

CHOCA duurt nog t/m 22 november Het programma biedt chocoladeliefhebbers talloze proeflocaties in de stad, waar o.a. restaurants, hotels en patissiers culinaire smaaksensaties aanbieden. In de eventkalender valt op dat er veel activiteiten zijn die de rijke cacaogeschiedenis van de stad benadrukken. Wandelend, varend of fietsend kunnen bezoekers met cacao-experts op pad. Nieuw tijdens het chocoladefestival is het CHOCA Centrum, dat gevestigd is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op de Oosterdokskade naast Amsterdam CS. Hier kunnen bezoekers terecht voor alle informatie over CHOCA. Bij de balie is de 85 kilo zware Heilige Maria van Guadeloupe te bewonderen.

Via het reserveringssysteem van CHOCA zijn bijna 1000 aanmeldingen voor activiteiten binnengekomen.

Note voor de redactie
Voor informatie over CHOCA en fotomateriaal kunt u terecht bij Debby Ego, 06-22420618 of debby@choca.nu