Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
12 november 2009

DRUK WEEKEND VOOR SINTERKLAAS
ruim 300 intochten in Nederland en België

NEDERLAND/BELGIË - Komend weekend vindt naast de (televisie-)intochten in Schiedam en Antwerpen in tal van andere plaatsen de officiële intocht van Sint Nicolaas plaats. De gegevens van de website Sinterklaasintocht.info wijzen uit dat tegelijkertijd in de meeste andere plaatsen de Sint dit weekend al wordt onthaald.

Slechts enkele, veelal Vlaamse, organisaties ontvingen Sinterklaas al 1 week voor de grote landelijke intochten. Hoewel de Sint en zijn hulpsinten voor veel verwarring zorgen door heel veel plaatsen tegelijk te verschijnen, wordt de ontvangst vaak op hetzelfde moment gepland als de televisie ontvangst van Sinterklaas. Komend weekend, 14 en 15 november, wordt de opmaat van hét nationale volksfeest gevierd op ruim 300 plaatsen (196 op zaterdag en 105 op zondag) in de Lage Landen. Elke stad of dorp van enige omvang heeft minstens één intocht. Vaak wordt per wijk of stadsdeel nog een eigen intocht georganiseerd met een meer lokaal karakter.

OVER SINTERKLAASINTOCHT.INFO
De website Sinterklaasintocht.info verzamelt de gegevens van alle sinterklaasintochten in Nederland en België en geeft deze overzichtelijk weer op één kaart. Met nog een aantal dagen te gaan tot de nationale intochten in België en Nederland, is de site al gevuld met ruim 650 locaties waar Sinterklaas zijn stoomboot aanlegt.