Sinterklaas zet voet aan wal in HARLINGEN


HARLINGEN, 20091109 -- De aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten is zoals jullie allemaal natuurlijk al weten op zaterdag 14 november. Tenminste...als de regelpiet geen roet in het eten strooit. Het HOV activiteitenteam is samen met enthousiaste ondernemers en een heleboel anderen, druk bezig om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en zijn pieten weer een geweldig ontvangst in Harlingen zullen hebben.

Sinterklaas heeft de afgelopen jaren gezien dat het gezellig druk is in Harlingen en heeft er daarom voor gekozen om Americo maar tijdens de intocht "op stal" te zetten. Gelukkig hebben enkele stalpieten die vooruit zijn gegaan in Harlingen een mooie plek gevonden voor deze trouwe viervoeter. Sinterklaas heeft ons afgelopen week ook een email gestuurd. Hij vertelde ons dat hij vorig jaar had genoten van zijn verblijf in Harlingen en heeft ons gevraagd of hij alsjeblieft weer in Het Hannemahuis, bij die lieve meneer Hugo mocht logeren. Dit hebben we natuurlijk al geregeld en er zal daar dan ook weer een lekker warm bed voor hem klaar staan.

De Pakjesboot meert rond 14.00 uur af voor het Stadhuis aan de Noorderhaven. Daar worden Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen door burgemeester Scheffer en zal hij worden toegezongen door de kinderen van OBS Het Noorderlicht.

Na zijn aankomst in Harlingen maakt de Sint een rondrit over de Noorderhaven en zal hij om 14.30 uur op de Grote Bredeplaats de ijsbaan openen. Zijn tocht gaat vervolgens rond 15.00 uur vanaf de Grote Bredeplaats over de Voorstraat richting het ´t Pypke waar enkele pieten in "Ouwe Seunenbootjes" de koffers en cadeautjes aan wal zullen brengen. De tocht eindigt rond 16.00 uur bij museum Het Hannemahuis waar de kinderen met Sinterklaas op de foto kunnen.





Ingezonden persbericht