NCRV

In een ander licht

Crossmediaalproject rond Stef Bos en het Metropole Orkest

Dit najaar staat bij de NCRV een bijzonder crossmediaal project centraal, getiteld In een ander licht. Aanleiding vormt het 85-jarig bestaan van de NCRV op 15 november. Om dit feestelijk en inhoudelijk te vieren werd aan Stef Bos gevraagd om zich door 12 bijbelse figuren te laten inspireren en daar 12 nieuwe liederen over te schrijven.

Stef: âDe Bijbel is het boek waarmee ik ben groot gebracht. Ik had als kind levendige voorstellingen van personen zoals de profeet Elia en de apostel Petrus. Ik zocht die verbeelding terug in dit project. Ik wilde los van geloof, kerk en dogmaâs twaalf bijbelse figuren uit de context van het boek halen waardoor ze in een ander licht komen te staan en het mensen worden van deze tijdâ.

Begin september neemt Stef Bos samen met het Metropole Orkest o.l.v. Jules Buckley, de twaalf nummers op. Met medewerking van drie artiesten: Frank Boeijen (het lied van Prediker), de Portugeze zanger/componist Fernando Lameirinhas (het lied van Noach) en de Vlaamse singer/songwriter Jackobond (het lied van Maria Magdalena).

Op zaterdag 19 december is er in het kader van het 85-jarig NCRV jubileum een concert met als basis de twaalf liedjes van In een ander licht. Het concert vindt plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Toegangskaarten à ⬠25,00 zijn verkrijgbaar via 0900-1230123 of via www.orpheus.nl.

Diverse NCRV-programmaâs, de NCRV gids en het themakanaal Spirit 24 zullen de komende maanden in het teken staan van In een ander licht. Onder meer:

Schepper & Co

In een serie van 6 uitzendingen worden in de muziekrubriek twee liedjes van de cd belicht, met commentaar van Stef Bos. Uitzending: 1 november t/m 6 december, 15.02 uur, Radio 5.

Volgspot

Hierin komen de twaalf liedjes uitgebreid aan bod en heeft presentator Hijlco Span een gesprek met Stef Bos. Uitzending: 1 november, 23.00 â
01.00 uur, Radio 2. Daarnaast zendt Volspot op 20 december de registratie van het concert uit.

Televisieuitzending concert

Vlak voor Kerst is de tv-registratie van het concert in Apeldoorn te zien. Uitzending: 22 december om 22.35 uur op Nederland 2.

Kerstthema

Ook het kerstthema van de NCRV heeft dit jaar als thema In een ander licht, met onder andere de kerstmusical Bende, voor scholieren in het voortgezet onderwijs.

In een ander licht kan worden gezien als een vervolg op andere jubileumprojecten met het Metropole Orkest: De Tien Geboden (1999) en Zeven Dagen van de Schepping (2004). Toen lieten artiesten zich ook door de bijbel inspireren.