RTL Group

Afscheid van Dakar-legende Jan De Rooy tijdens RTL GP Dakar pre-proloog

Tijdens de officiële RTL GP Dakar Pre-Proloog, het grootschalige evenement dat aankomend weekend op het Eurocircuit in Valkenswaard plaatsvindt, presenteren de Nederlandse deelnemers zich aan het publiek. Zeer bijzonder dit jaar is het afscheid van Dakar-legende Jan de Rooy. RTL 7 brengt op zondag 15 november een uitvoerige impressie van dit evenement.

Op Valkenswaard komt De Rooy nog één keer in actie. In zijn DAF Turbo Twin X1 uit 1988 en de Iveco waarin hij vorig jaar de Africa Race won, geeft hij een demonstratie, waarna De Rooy later op de dag gehuldigd wordt. Nagenoeg alle Nederlandse deelnemers van Le Dakar 2010 zullen in Valkenswaard aanwezig zijn. De meest opmerkelijke naam is Jan Lammers. Hij maakt zijn Dakar-debuut in de GINAF, die oorspronkelijk bestuurd zou worden door Frits van Eerd. Verder zullen in Valkenswaard nog elf trucks aan de start verschijnen. Bij de auto's is er de eerste actie van de McRae-buggys: een éénzitter waar onder anderen Tim Coronel en Jurgen van den Goorbergh in gaan rijden. Natuurlijk komt er weer een groot aantal motoren aan de start, met onder anderen de toppers Frans Verhoeven en Henk Knuiman en de enige Nederlandse vrouwelijke deelnemer Mirjam Pol. Naast de races zijn er in Valkenwaard weer talloze demonstraties, waaronder een van de landmacht. De 13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot geeft in Valkenswaard een demo met de Bushmaster en de Fennek. Ook staat er een Leopard gevechtstank.

Kaarten voor de officiële RTL GP: Dakar Pre-Proloog zijn te bestellen via grtlgp.nl, via telefoonnummer 0900-9000 500 of aan de kassa van het Eurocircuit in Valkenswaard.

Uitzending RTL GP: Dakar Pre-Proloog: zondag 15 november, tussen 14.35 en 15.30 uur bij RTL 7.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.