Gemeente Bussum

Intocht Sinterklaas zondag 15 november

Rondrit Sinterklaas door centrum van Bussum

Sinterklaas heeft er zin in! Een dag na zijn landelijke aankomst in Schiedam doet de Sint op zondag 15 november Bussum al aan. En geheel in stijl maakt hij te paard een rondrit door het centrum van Bussum. Vanwege de feestelijke intocht is het koopjeszondag en zijn de winkels in het centrum van Bussum open.

Â

Burgemeester ontvangt Sint

Sinterklaas wordt om 13.00 uur door burgemeester Milo Schoenmaker ontvangen op het Raadhuisplein. Voor het gemeentehuis is een groot, hoog podium opgesteld waar de Sint door de Bussumse kinderen, het kinderkoor van de Gooische Muziekschool zal worden toegezongen. Alle bekende liedjes komen langs. Het combo van de muziekschool zorgt voor de begeleiding. Ook shantykoor âHet ruime Sopâ, de Prins Mauritsband en de Pietenband van Vijos verlenen hun medewerking. Op diverse plaatsen in het centrum komen kermisattracties te staan zoals een zweefmolen, suikerspin, poffertjes en draaimolen. Op het Raadhuisplein zelf wordt een Sinterklaasmarkt met kraampjes opgesteld.

Â

Ontmoeting met Sinterklaas

Paul Passchier, bekend als presentator van de grote Sinterklaasshow in Ahoy, fungeert als spreekstalmeester. Hij houdt bij de festiviteiten voor het gemeentehuis de stemming er in. Samen met de kinderen wordt een gedicht gemaakt en een dansje ingestudeerd. Na een uurtje voor het gemeentehuis stapt de Sint op zijn paard en vertrekt hij naar het tweede podium bij de fontein aan de Havenstraat. Daar hebben de kinderen de gelegenheid Sinterklaas te ontmoeten, een foto te maken of een gedicht te overhandigen.Â

Sinterklaas vervolgt rond half drie zijn tocht door Bussum. Via de Kapelstraat en Nieuwe Brink gaat de stoet door de Nassaulaan. Op een tweede podium op het Julianaplein zijn de jongens en meisjes weer van harte welkom om met Sint Nicolaas te spreken en te zingen. Rond half vier rijdt de Sint op zijn paard terug naar het hoofdpodium bij het gemeentehuis. Daar staat een gemakkelijke stoel voor hem klaar. Hij vertelt er wat hij zoal in Bussum heeft meegemaakt. Na een dansje en enkele liedjes wordt met âDag Sinterklaasjeâ afscheid van de Sint genomen.

Â

Ouders en kinderen die het Sinterklaasfeest willen bezoeken wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Â