Gemeente Purmerend

Intocht St. Nicolaas

09 november 2009

Zondag 15 november komt Sinterklaas om 13.30 uur aan in Purmerend. De boot van de Goedheiligman en zijn Pieten meert aan op de Kanaalkade, tegenover de Kanaalstraat.
De omgeving van de Kanaalkade - vanaf hoek Beemsterburgwal, Kanaalkade tot Slotplein - wordt vanaf 11.00 uur met hekken afgezet.

Route
Tussen 13.00 uur en 14.20 uur loopt Sinterklaas vanaf de haven, via de Kanaalkade,
Neckerdijk, Westerstraat, Nieuwstraat, en Koestraat naar de Koemarkt. Om 14.20 uur verschijnt de Sint op een podium op de Koemarkt.

Afsluiting
Op zondag 15 november zijn de route die Sinterklaas volgt en de onderstaande kruisingen - inclusief de Sluisbrug - voor al het verkeer afgesloten van 11.00 uur - 17.00 uur.

* Beemsterburgwal / Gedempte Singelgracht
* Gedempte Singelgracht / Kanaalstraat

* Gedempte Singelgracht / Neckerdijk

* Neckerdijk / Kanaalschans / Kanaalkade

* Westerstraat / Nieuwstraat tot Gouw / Hoogstraat (Nieuwstraat alleen tijdens passeren optocht)

* Het Tramplein ter hoogte van de Amsterdamse Poort

Het Gouw is tijdens de intocht voor alle verkeer opengesteld.

Parkeren
Zondag 15 november geldt er van 00.00 uur tot 17.00 uur een parkeerverbod op de Kanaalkade. U kunt uw auto dan bijvoorbeeld parkeren op het parkeerterrein aan de Kanaalstraat. Om parkeeroverlast in de onmiddellijke omgeving van deze intocht zoveel mogelijk te beperken, kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage op de Schapenmarkt en het parkeerterrein naast het postkantoor.

Bussen
Ook voor de bussen van Arriva heeft de intocht gevolgen. De volgende lijnen hebben te maken met omleidingen:

* lijn 88 zal omgelegd worden via de Laan der Continenten/Azielaan/Jaagweg,

* lijn 108 zal ingekort worden van/naar Tramplein Jaagweg/Azielaan/Laan der Continenten/Amazonelaan. Hierdoor vervalt de route op de Donaulaan, hierdoor vervallen de halten Retiropark-Valettastraat-Vuurtorengracht-Sluisbrug.
* de route van de lijnen 100-105 zal omgelegd worden via de Purmersteenweg/Plantsoengracht/Herengracht in de richting van het Tramplein,
vanaf het Tramplein zal de route omgelegd worden via het Gouwtje/Nieuwstraat/Plantsoengracht/Purmersteenweg hierdoor vervallen de halten Gedempte Singelgracht-Gedemte Where.
* de lijnen 93-101-102-103-113 rijden richting Tramplein via de Herengracht en vanaf het Tramplein via het Gouwtje/Nieuwstraat, hierbij vervallen geen halten.