Sofia Goebaidoelina aanwezig tijdens slotconcert November Music

10/11/2009 11:39

NovemberMusic

Sofia Goebaidoelina aanwezig tijdens slotconcert November Music

De legendarische Russische componiste Sofia Goebaidoelina (1931) zal zondag 15 november aanwezig zijn bij het slotconcert van November Music 2009. Tijdens dit slotconcert is de Nederlandse première te horen van Goebaidoelina's meest recente compositie 'Fachwerk', uitgevoerd door Amsterdam Sinfonietta. November Music is de laatste jaren uitgegroeid tot het belangrijkste festival van Nederland op het gebied van de actuele muziek.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de muziek

November Music, dat dit jaar plaatsgrijpt van 11 t/m 15 november, biedt vernieuwende muziek met de spotlight op de makers van nu. De laatste ontwikkelingen op het gebied van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, elektronica, geluidsinstallaties en progressieve pop zijn te horen op verschillende podia in '-Hertogenbosch.

Componistenprijswinnaar Martijn Padding

Festivalcomponist tijdens deze 17de editie is Martijn Padding, in het voorjaar nog winnaar van de International Rostrum Composerscompetition in Parijs (33 jaar geleden voor het laatst door een Nederlander gewonnen: Louis Andriessen met De Staat). Oud en nieuw werk van deze Nederlandse componist wordt onder meer uitgevoerd door Asko Schönberg, Veenfabriek en Modelo62.

Internationaal bezoekersprogramma

Nieuw dit jaar is het internationaal bezoekersprogramma met programmeurs van vooraanstaande buitenlandse festivals. November Music maakt sinds kort deel uit van een internationaal netwerk waardoor er kansen ontstaan om Nederlandse muziek in het buitenland te presenteren.

De Duitse geluidskunstenaar Alva Noto is voor het eerst in Nederland te horen met zijn indrukwekkende multimediale voorstelling 'Xerrox'.

Singersongwriter Daniel Johnston ('The greatest songwriter on earth', aldus Kurt Cobain) treedt voor het eerst op met het Brabantse Ensemble BEAM.





http://www.novembermusic.net