Gemeente Stede Broec

Zaterdag 15 november: intocht Sinterklaas
Ook dit jaar maakt Sint-Nicolaas de oversteek van Spanje naar Bovenkarspel. Op 15 november verwacht hij aan te komen in De Kolk. Dat wordt weer een groot feest! Het organiserend comité rekent op een grote opkomst van kinderen, ouders en andere belangstellenden. Dankzij de hekken en toezicht van de reddingsbrigade kunnen de kleinste kinderen veilig vooraan staan en niets missen. Ook aan de overkant van het ronde haventje is alles goed te zien; deze kant is bereikbaar via het parkeerterrein van de ijsbaan. Maar denkt u eraan, dit parkeerterrein zal niet gebruikt kunnen worden en het parkeerterrein van restaurant De Woeste Hoogte is slechts voor gasten. Een goed alternatief is het âstrandje van Van der Meulenâ, dit wordt door middel van borden op de Provincialeweg aangegeven. Lopend via het tunneltje komt u dan bij de haven aan (5 minuten).

Intocht Sinterklaas
Programma

12.45: Livemuziek van De Blaaskaken vanaf het water. Het Kerspelkoor en muziekvereniging Crescendo zorgen daarna samen voor een muzikaal feestelijk onthaal waaraan iedereen mee kan doen. 13.30: Aankomst van de Sint en verwelkoming door burgemeester Eggermont.
Na een kort woordje zal Sinterklaas lopend van de haven naar zijn paard gaan. Tijdens deze wandeltocht kunnen de kinderen hem persoonlijk welkom heten. Daarna zal hij te paard aan de rondgang door het dorp deelnemen, begeleid door een bonte stoet met paarden, oldtimers, bijzondere voertuigen en veel muziek. Vanaf de haven zal de stoet door het oude dorp gaan, dan de Zuidervoert en de Rozenboom om te eindigen bij café-restaurant De Halve Maan.
15.30: Kindervoorstelling in de zaal van De Halve Maan met medewerking van Ton Laros. Gratis toegankelijk voor kinderen van vier tot tien jaar. Ouders kunnen in het gezellige voorcafé verblijven. De show duurt tot 16.30 uur.

Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten door in het dorp de vlag uit te steken, in het bijzonder langs de route!