Cramer in Kopenhagen bij voorbereidende klimaattop

Minister Jacqueline Cramer (Ruimte en Milieu) woont volgende week in Kopenhagen de voorbereidende bijeenkomst voor de internationale klimaattop bij. Deze zogenaamde "pre-cop consultatie" vindt plaats in Kopenhagen, van zondag 15 tot en met dinsdag 17 november.

Tijdens de bijeenkomst komen de klimaatministers bijeen om de klimaattop van Kopenhagen voor te bereiden. Die vindt plaats van 7 tot en met 19 december. Het "high level" gedeelte, waaraan de politici deelnemen aan de onderhandelingen, begint op 16 december.

Gastvrouw Connie Hedegaard, de Deense minister van Klimaat en Energie, zal de bijeenkomst aangrijpen om gesprekken te voeren over de uteindelijke vorm van een klimaatakkoord. De voortgang van de onderhandelingen staat op de agenda. De CO2-reductiedoelstellingen en de financiële afspraken verdienen daarbij bijzondere aandacht.

Voor haar vertrek zal minister Cramer spreken over haar verwachtingen. Zij zal dat doen tijdens de Volkskrant op Zondag in de Rode Hoed te Amsterdam. Deze bijeenkomst begint op zondag 15 november om 16:00 uur.




RVD Mediafeed