RTL Group

Unicef en RTL 4 in sms-actie 'Red Een Baby van HIV'

Een hiv-vrije baby begint bij een hiv-test voor de moeder. Op zondag 15 november start UNICEF in het kader van haar nieuwe campagne We kunnen hiv bij babys voorkomen. Samen met u een actie waarbij het Nederlandse publiek wordt opgeroepen een SMS te sturen naar 3040 (sms UNICEF spatie JOUW NAAM). Van de 70 cent wat dit kost, kan één hiv-test worden betaald. De actie komt op verschillende manieren bij RTL 4 voorbij.

Op zondag 15 november wordt er afgetrapt in 'Carlo & Irene: Life 4 You'. Renate Verbaan, het gezicht van de campagne, is te gast om 'Red een baby van hiv' toe te lichten. Dezelfde avond zit er in 'Postcode Loterij: Miljoenenjacht' een item over de noodzaak voor de actie van UNICEF. Van maandag 16 november tot en met vrijdag 20 november komt er elke werkdag onder meer een update van de actie in 'RTL Boulevard'. Op zaterdag 21 november is Renate Verbaan teamcaptain in 'Wat Vindt Nederland?' en in 'Postcode Loterij: Miljoenenjacht' op zondag 22 november maakt Winston Gerschtanowitz de voorlopige eindstand bekend.

Verder worden bij RTL 4 om deze programmas heen speciale oproepen uitgezonden. Hierin zijn bekende moeders met hun kinderen te zien. In de uitingen wordt benadrukt dat kinderen altijd iets van hun moeder meekrijgen, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. En dat dit naast bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken ook wel eens hiv kan zijn. Elke dag worden immers ruim duizend babys geboren met hiv, doorgegeven door de moeder tijdens de zwangerschap of geboorte. Aan de spots werken mee: UNICEF-ambassadrice Monique van de Ven, Froukje de Both, Helga van Leur, Quinty Trustfull, Irene van de Laar en uiteraard Renate Verbaan.

Meer informatie over de actie is te vinden op redeenbabyvanhiv.nl waar straks ook wordt bijgehouden hoeveel hiv-tests er al zijn gedoneerd via de sms-jes, en door wie.

---