Ingezonden persbericht


Persbericht

De Duif podium voor theatertournee Chris Hinze en Claron McFadden

Wat: Slotconcert Chris Hinze en Claron McFadden
Waar: De Duif, Prinsengracht 756 te Amsterdam
Wanneer: zondag 15 november 2009 om 20.30 uur
Toegang: 25,-
Kaartverkoop: zalen@stadsherstel.nl of 020-520 00 90

Fluitist en componist Chris Hinze en sopraan Claron McFadden spelen samen in de spectaculaire muziekshow The Art of Baroque, Jazz, Dance and Improvisation. Met The Band en de Marokkaanse udspeler en zanger Majid Bekass brengen ze adembenemende bewerkingen van Bach en Gershwin, naadloos afgewisseld met spetterende, hedendaagse jazz- en dancecomposities. Een primeur voor Nederland!

Chris Hinze, drievoudig Edison winnaar, werd bekend door zijn virtuoze Jazz/Barok vertolkingen van Bach, Telemann en Vivaldi in de jaren 70. Begin jaren 80 was hij de man die het fenomeen wereldmuziek op de kaart zette. Zijn CDŽs met Peter Tosh, Raghunath Seth, Z.H. de Dalai Lama, Hozan Yamamoto, Junkie XL en vele andere zijn juweeltjes die niet meer weg te denken zijn uit de muziekscène.

Claron McFadden is wereldwijd bekend door haar grandioze vertolkingen van Bernstein, Zappa, Gershwin (Porgy & Bess) tot Monteverdi. Zij werkt al sinds 1988 mee aan diverse producties van Chris Hinze. In 2006 won zij de Amsterdam prijs voor de Kunsten.

De Duif is een van de prachtige kerken die Stadsherstel Amsterdam restaureerde en nu exploiteert. Stadsherstel Amsterdam NV, opgericht in 1956, beheert meer dan 500 panden, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten in en rondom Amsterdam. Met een restauratieomzet van gemiddeld circa 10 miljoen per jaar, is Stadsherstel het grootste restauratiebedrijf van Nederland. Stadsherstel is een organisatie zonder winstoogmerk en zet zich in voor erfgoed, kunst en cultuur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht