Ingezonden persbericht


Persbericht
Maandag 2 november 2009

IN 2013 IS HET 300 JAAR GELEDEN DAT DE VREDE VAN UTRECHT IS GETEKEND EN DAT GAAN WE GROOTS VIEREN

----------

De Verborgen Stem
Een serie muzikale en culinaire ontmoetingen

Op 15 november presenteren Vrede van Utrecht en Kosmopolis Utrecht de derde editie van de Verborgen Stem. Na Lombok en Zuilen is Overvecht de locatie. In Cultuurhuis Stefanus, zal er vanaf 1500 uur weer luidkeels worden gezongen. Dit keer door de Indische zanggroep 'de Huiskamer', de Griekse Zanggroep, Baha'i koor Qudrat en 'De Stem des Volks'. Elke wijkeditie sluit af met een compositie van Raj Mohan, waarbij de stemmen en het repertoire van de koren organisch samen worden gebracht tot een geheel.

Iedereen zingt. Bij bruiloften, verjaardagen en begrafenissen maar ook tijdens de afwas of het naar bed gaan. In alle culturen bestaan zangtradities die vaak alleen te horen zijn voor de eigen gemeenschap. Vrede van Utrecht en Kosmopolis Utrecht organiseren een serie wijkedities waarbij gezocht wordt naar deze 'verborgen stemmen' in de Utrechtse wijken, onder de titel De Verborgen Stem.

Baha'i koor en de Indische Zanggroep 'de Huiskamer' Het Baha'i koor brengt een scala aan muziek. Bij voorkeur in het thema vrede. Ze maken van gebruik van gecomponeerde stukken, soms onder begeleiding van piano. Ze zingen in het Engels en Farsi. De Indische zanggroep de Huiskamer' 'is een vrouwengezelschap dat eens per maand bijeen komt om verschillende onderwerpen, die gerelateerd zijn aan hun cultuur, te behandelen. Zang is daarbij niet weg te denken. De oude liedjes uit Indonesië zingt de groep tussen eigen deuren, maar daar komt nu verandering in. Inmiddels hebben ze flink geoefend, want hun ambitie is om een volwaardig koor te worden.

Griekse zanggroep en 'De Stem des Volks'
De Griekse vrouwengroep bestaat uit vrouwen afkomstig uit het noorden van Griekenland. De vrouwen zijn graag bij elkaar om deze cultuur in stand te houden wonende in Nederland. Tijdens de ontmoetingsmiddagen staat de cultuur centraal waarbij zangtradities belangrijk zijn. Speciaal voor de Verborgen Stem repeteert de groep sinds kort iedere week om zich als Griekse groep te presenteren op het podium in de Stefanus tezamen met de andere zanggroepen. Het laatste koor dat meedoet, is 'De Stem des Volks'. Een gemengd koor dat bestaat uit veertig enthousiaste leden. Al 76 jaar zijn ze in de stad Utrecht actief. Ze repeteren wekelijks op woensdag in 't Huis aan de Vecht.

Verborgen Stem Overvecht
Datum: zondag 15 november
Tijd: 15:00-17:00 uur
Locatie: Cultuurhuis Stefanus, Amazonedreef 40, Utrecht Toegang: Gratis


---

Noot voor redacties

NOOT VOOR DE REDACTIE -