Gemeente Beverwijk


Sinterklaasintocht zondag 15 november in centrum

De dag nadat hij in Nederland is aangekomen, bezoekt Sinterklaas zondag 15 november a.s. het gezellige centrum van Beverwijk. De activiteitencommissie, Wijkgericht Werken van de gemeente Beverwijk en de winkeliersvereniging Beverwijk Centrum hebben samen een spectaculair programma in elkaar gedraaid om aan Sinterklaas te laten zien wat Beverwijk allemaal te bieden heeft!

Programma Podium Breestraat
12.00 - 12.35 Oefenen Sinterklaas liedjes met Piet en Band en aankomst Sinterklaas 12.35 - 12.40 Welkomstwoord burgemeester Han van Leeuwen 12.40 - 13.10 Optreden Feestpieten Boyband
13.10 - 13.30 Dance4kids La Passe van Danssportcentrum La Passe 13.30 - 13.50 Optreden Piet en Band
13.50 - 14.15 Dance4Kids La Passe van Danssportcentrum La Passe 14.30 - 15.15 Tekeningen inleveren bij Sinterklaas op Podium 15.15 - 15.45 Piet en de Band
15.45 - 16.00 Afscheid Sinterklaas

Iedereen is in feeststemming, de etalages stralen, de winkelpuien blinken, de cadeautjes lonken en voor de kinderen is er zondag voldoende te beleven. De winkeliers van de Breestraat, Beverhof, Nieuwstraat en Begijnenstraat hebben voor iedere denkbare wens een schitterend cadeau in de aanbieding. Als klap op de vuurpijl is er een optreden van de van TV bekende Feestpieten Boyband die het nummer Sint komen zingen.

Verdeeld over het centrum vertonen tientallen Zwarte Pieten, zoals Kadootjespieten, struisvogelpieten en éénwielfietspieten hun kunsten. Pietenbands zorgen voor gezellige muziek en op diverse locaties vertonen Pieten hun dansjes. Op het podium op de Breestraat zijn verschillende voorstellingen, kun je pepernoten bakken, op een springkussen springen, zelf wat lekkers maken of je vergapen aan de kunsten van de jongleerpieten.

De brievenbus van Sinterklaas
Wil je alvast een brief schrijven of een tekening sturen aan Sinterklaas? Dat kan! Voor de pastorie aan de Breestraat staat namelijk de speciale brievenbus van Sinterklaas. Als je hier je brief of tekening ingooit, probeert de Sint je hoogstpersoonlijk te antwoorden!

Ontvangst van Sinterklaas op de Breestraat met Danssportcentrum La Passe De feestelijkheden beginnen om 12.00 uur. Midden op de Breestraat staat het podium waar Danssportcentrum La Passe alvast begint. Leerlingen van Dance4kids laten een aantal simpele dansjes tot complete choreografieën zien. Hier zijn ook optredens te zien van de Feestpieten Boyband en Piet en de Band. Piet en de Band, bestaande uit Pianopiet, Bluespiet, Gitaarpiet en Baspiet, speelt al jaren samen en heeft menig kinderhart weten te veroveren. Dit door het spelen van nieuwe frisse liedjes maar ook het ter gehore brengen van klassiekers als 'Sinterklaas kapoentje', 'Zie ginds komt de stoomboot', 'Zwarte piet ging uit fietsen' en nog vele andere.

Welkom door burgemeester
Als Sinterklaas arriveert wordt hij welkom geheten door de burgemeester van Beverwijk. Later die middag neemt Sinterklaas de kleurplaten, die zijn uitgedeeld op de basisscholen, in ontvangst en deelt kleine cadeautjes uit. In de Begijnenstraat en Nieuwstraat zijn Supersnelpieten aanwezig die ook tekeningen in ontvangst nemen en cadeautjes uitdelen. Zo hoef je niet zo lang te wachten om aan de beurt te komen!

Optreden Feestpieten Boyband
De Feestpieten Boyband bestaat uit vier vrolijke pieten die wel van een feestje houden! Ze maakten hun debuut onder de naam 'Spotlight' op televisie bij de uitzending van de afscheidsshow 'Recht zo die gaat'. In één klap werden ze razend populair bij alle kinderen, jong volwassenen en ouderen met hun swingende repertoire van klassieke Sinterklaasliedjes maar vooral ook nieuwe, moderne songs! Een Pietenboybandrage volgde snel en ze werden meteen al in het hele land geïmiteerd! De afgelopen jaren kwamen deze pieten, nu beter bekend als de Feestpieten Boyband, in de Megatop100 en de hitlijsten met de Sint Hits 'Doe mij een Pepernoot' (een variant op het bekende 'Toppertje') en later met een variant op het bekende Maak me Gek (van Gerard Joling) met als titel "Sint Maakt Ons Gek!" Ook dit jaar is de boyband in de studio gedoken om een fantastisch nummer op te nemen: 'Sint!', een variant op 'Shine' (van Gordon). In Beverwijk live te zien en te horen op het podium op de Breestraat.

Maak wat lekkers met Bakkerij Leek
Bij Bakkerij Leek kun je tegen een kleine vergoeding van ¤ 3,00 zelf wat lekkers maken. Misschien komen de Pieten je wel helpen of komt Sinterklaas kijken hoe lekker jij iets kan maken. Tot slot wordt het ook nog eens mooi ingepakt, zodat je het veilig mee naar huis kan nemen.

Pietenpretplein
Aan het begin van de Breestraat is een Pietenpretplein ingericht voor de kinderen om te kleuren en te knutselen en waar de kinderen onder begeleiding van twee Pieten over een hindernisbaan kunnen klimmen om de zak met pakjes in schoorsteen te krijgen.

Ballonnenpieten in de Nieuwstraat, Pietenteam in de Begijnenstraat De ronde van de Sint voert verder door de Nieuwstraat waar een springkussen staat en ballonnen worden uitgedeeld. Natuurlijk lopen, dansen en rollen Pieten in de rondte om te zien of iedereen het wel naar z'n zin heeft en aan wie nog wat strooigoed moet worden uitgedeeld. In de Begijnenstraat is de Jongleerpiet te zien. Deze Piet jongleert met alles wat los en vast zit. Zo vliegen de ballen, ringen en kegels de lucht in wanneer je even niet oplet. Ook hier is het Pietenteam aanwezig. De Ballonnenpiet trekt alvast zijn stoute schoenen aan terwijl de Lange Piet eventjes zijn benen strekt. De Strooipiet proeft even zijn strooigoed en dan zijn ze klaar om een Sinterklaasfeestje te komen bouwen. Vergeet niet de snelle pieten in beide straten. Heb je een tekening voor Sinterklaas dan kan je de tekening inleveren bij de snelle pieten en ontvang je een leuk cadeautje.

Pepernoten maken in de Beverhof
In de Beverhof kun je met de speciale pepernotenfabriek zelf je eigen pepernoten maken. Je kneedt eerst van deeg de pepernoten, dan gaan de pepernoten in een oven. Tijdens het bakken maak je zelf een leuk bakje. Zijn de pepernoten klaar dan komt piet deze bij je brengen en kun je heerlijk smullen. Als Sinterklaas de Beverhof bezoekt maakt een professionele fotograaf foto's van de Sint met de kinderen. De foto's zijn te downloaden van op beverwijkcentrum.nl. Sinterklaas heeft een druk programma dus als hij weg is kunnen de kinderen met de pieten op de foto.

Dit geweldige feest wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Beverwijk, de vele vrijwilligers, de evenementencommissie van Beverwijk Centrum, Wijkgericht Werken Beverwijk, Danssportcentrum La Passe, Bakkerij Leek, 't Feestwinkeltje, 't Snoepwinkeltje, Keurslagerij Ridder, Brugley Leder, Quality Fashion, BMMgames, Stalhouderij Dekker, Restaurant Westerhout en Multi-horeca.