Gemeente Utrecht

Slimmerds in actie in het stadhuis

Op de tentoonstelling 'Slimmerds: creativiteit en innovatie in actie' zijn foto's te zien van fotograaf Maarten van Haaff. Hij maakte deze foto's in opdracht van SICA, centrum voor internationaal cultuurbeleid, in het kader van het Europese Jaar voor Creativiteit en Innovatie. De foto's laten ook Utrechtse voorbeelden van creatieve en innovatieve projecten zien. De tentoonstelling doet de stad aan tijdens de Ministersconferentie van de Raad van Europa, die van 15 t/m 17 november in Jaarbeurs plaatsvindt.

Fotograaf Maarten van Haaff brengt voor de expositie de vijf invalshoeken van het Europese Jaar in beeld: ondernemerschap, cultuureducatie, creatieve industrie, digitalisering van erfgoed en innovatieve organisaties. Onder de titel 'Slimmerds; creativiteit en innovatie in actie' brengt Van Haaff in 26 foto's de relatie van de mens tot deze thema's in beeld.

SICA presenteert de fototentoonstelling over creatief en innovatief werk in Nederland als coördinator van het Europese Jaar voor Creativiteit en Innovatie. Utrecht heeft veel goede voorbeelden op die gebieden en is met veel projecten en initiatieven in de expositie vertegenwoordigd. Zoals de creatieve vergaderruimtes van het LEF Future Center, waar vernieuwende ideeën bijna vanzelf tot stand komen. Of Yo!Opera, dat in samenwerking met het Utrechtse Globe College creativiteit stimuleert bij kinderen en jongeren. Het medische depot van het Universiteitsmuseum in Utrecht is een voorbeeld van de digitalisering van erfgoed. Allemaal gebieden waarop Nederland voorop loopt!

Raad van Europa
Tijdens de Ministersconferentie van de Raad van Europa vergaderen zevenenveertig ministers van Binnenlandse Zaken over grensoverschrijdende samenwerking en de kracht van lokaal bestuur. Een week eerder, op 8 november, is de val van de Berlijnse Muur thema van de Culturele Zondag Niemandsland, die een bijzonder programma biedt rondom Utrecht, Berlijn en Europa. Als Huis van de Democratie is het stadhuis de plek voor verdieping van dit thema met films, animaties, interviews met schrijvers en journalisten, jeugddebatten en verhalen. Utrecht kijkt over haar grenzen!

De fototentoonstelling is gratis en tijdens de openingstijden van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht te zien van woensdag 4 november tot en met donderdag 26 november.