TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-11-2009

Televisie
TROS Z@PPSPORT
Uitzending vanaf zondag 15 november
Z@pp/Nederland 3 - 16.50 uur

TROS Z@PPSPORT START MET GROOTSTE VOETBALTALENTENJACHT OOIT

Op zondag 15 november start de grootste voetbaltalentenjacht ooit op televisie. TROS Z@PPSPORT, het enige sportmagazine voor de jeugd, start een eigen voetbalteam. Presentator Ron Boszhard zorgt ervoor dat jonge voetbaltalenten de kans krijgen om hierin te schitteren. Het uiteindelijke doel is meedoen aan het Volkswagen Junior World Masters toernooi in Zuid-Afrika voorafgaand aan het WK in 2010.

Na een landelijke voorselectie in de herfstvakantie waaraan 2500 kids deelnamen, gingen de 100 beste door naar de volgende ronde. In sportcentrum Papendal moesten zij aan professionele scouts laten zien wat ze in huis hadden. Na het oordeel van de jury bleven er twintig toptalenten over. Deze kids worden in twee maanden tijd tot een hecht collectief gesmeed. Van alle geselecteerden vallen er nog vier af: alleen de zestien allerbeste mogen uitkomen voor het Z@ppsport-voetbalteam.

Wekelijks worden de toppers getraind door bekende namen uit de voetbalwereld. Deze trainingen moeten ervoor zorgen dat de ploeg klaar is voor de ultieme test op woensdag 30 december: het Volkswagen Junior Masters toernooi in de Amsterdam ArenA. Tijdens dit toernooi neemt het Z@ppsport-voetbalteam het op tegen de beste D-amateurelftallen van Nederland. De winnaar van dit toernooi mag in mei 2010 Nederland vertegenwoordigen op het Volkswagen Junior Masters toernooi in Zuid-Afrika voorafgaand aan het WK.

In de aflevering van Z@ppsport op zondag 15 november een verslag van de eerste selectie. Daarna is iedere week in TROS Z@PPSPORT te zien hoe de kids klaargestoomd worden voor het toernooi op 30 december in de Amsterdam ArenA.

Presentatie: Ron Boszhard

Voor meer informatie http://www.zappsport.nl.
Ook op hyves zijn alle verrichtingen te volgen: http://zappsportvoetbalteam.hyves.nl.




TROS