Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 13-11-2009

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT REDDINGMUSEUM IN DEN HELDER

Rene Wals bezoekt als patser met zijn nichtje en neefjes het Reddingmuseum in Den Helder. Althans, zo doen Ewout Genemans en zijn bendeleden zich voor in de uitzending op zondag 15 november. Opererend vanuit een geheime commandopost in de buurt van het museum, testen zij undercover de kindvriendelijkheid van het Reddingmuseum. De aflevering in het Reddingmuseum wordt zondag 15 november om 10.35 uur uitgezonden bij de AVRO op Z@pp.

Rene Wals is vorig jaar met zijn boot in de problemen gekomen en is toen gered door de Reddingsbrigade. Op aanraden van de dokter bezoekt Rene het Reddingmuseum om het ongeluk te verwerken. RTV Noord-Holland is mee om hier een reportage over te maken. Niemand van het museum heeft iets door tot de rondleider er op staat om de speedboot van Rene te zien. Tijd voor de bende om het museum te verlaten. Uiteraard moeten ze nog terug naar het museum om het bord op te hangen, maar dat valt niet mee....

In dit seizoen worden dertien musea bezocht door de Museumbende. De bende heeft een oordeel geveld over onder meer het Marinemuseum, het Geldmuseum, het Spoorwegmuseum, het Openluchtmuseum en Naturalis. Ewout vermomt zich de als marineofficier, als kermisklant, activiteitenbegeleider en zelfs als vrouwelijke leger-officier!

AVRO Museumbende, zondag 15 november om 10.35 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.