Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Wethouder trakteert stadsprins op gemeentepils

Sittard-Geleen, 13 november 2009 - Komende zondaag wordt om 13.33u de fontein aan de Limbrichterstraat opnieuw in gebruik genomen. Onderweg naar de officiële opening van het carnavalsseizoen tapt Stadsprins Ramón I van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, samen met het gemeentebestuur het eerste glas kraanwater uit de fontein. 'In het verleden liep het drinkwater ongebruikt het riool in. Door wat technische aanpassingen loopt het water na een druk op de knop nu slechts 20 seconden. Dit geeft een forse besparing van ons kostbare drinkwater. Bovendien helpt water zo rond de 11e van de 11e tegen de kater', aldus wethouder Berry van Rijswijk (cultuur).

Op de hoek van de Limbrichterstraat en de Molenbeekstraat staat een kunstwerk met spuitend drinkwater. In het verleden spoot er continue drinkwater uit de fontein. Het geheel is opgeknapt en ontdaan van kalkaanslag. Tevens kan door middel van een bedieningsknop nu door iedereen zelf water worden getapt. Na een volle beker stopt het water automatisch. Dit voorkomt dat er onnodig drinkwater wordt verspild.

Zo rond de klok van 13.33 zal de carnavalsstoet arriveren bij het kunstwerk. Compleet met onder andere Stadsprins, Wieze Raod en de Marottekapel zal halt worden gehouden bij het eerste tappunt van de dag. In dit geval voor gratis water, aangeboden in de openbare ruimte in het hartje van Sittard.

Gedurende de wintermaanden zal vanwege vorstgevaar het water worden afgezet. Vanaf het komend voorjaar kan iedereen de fontein weer zelf bedienen en een fris gekoeld slokje water nemen of bij warm weer misschien gewoon even de handen of het gezicht verfrissen. De Limbrichterstraat is opgenomen in de Pieterpad-wandelroute. Ook lange afstand wandelaars kunnen hier dus genieten van een gratis gemeentepilsje.