Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 15-11-2009

Politie vordert rijbewijs in
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Uffelte. Deze beginnende bestuurder werd staandegehouden op het Prinsenplein toen hij over een fiets reed. De agenten roken alcohol en hebben van de man een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 455 ugl. (BVH 2009054723)

Man aangehouden wegens belediging
BEILEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Smilde aangehouden bij een discotheek aan de Domoweg. De man zou zich samen met vrienden hinderlijk hebben opgesteld bij de ingang van de discotheek. Toen agenten de man verzochten om weg te gaan bij de politieauto en hebben aangegeven dat hij er niet op en tegen de auto moest hangen, beledigde de man de agenten. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. In overleg met Justitie heeft de man een bekeuring van 400,- ontvangen.

Man onttrekt zich aan aanhouding
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou kort voor de aanhouding een man (identiteit van het slachtoffer bij publicatie van dit persbericht nog niet verwerkt in onze systemen) hebben mishandeld. De verdachte zou de man in zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer meldde zich bij de agenten. De verdachte zou op dat moment in een café zitten aan de Singelpassage. Het slachtoffer is samen met een agent het café binnengegaan en heeft de verdachte aangewezen. Toen de agent de verdachte aansprak, werd deze behoorlijk agressief. Daarop werd hij aangehouden, maar de man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Meerdere omstanders probeerden de aanhouding te beletten. Uiteindelijk hebben agenten, met behulp van pepperspray, de verdachte kunnen aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek. (BVH 2009054731)

Aangifte van mishandeling
EMMEN Een 17-jarige jongen uit Emmen deed vrijdag aangifte van mishandeling. De jongen zou op 10 november op een schoolplein aan de Anna Paulownalaan door een groep van vier jongens zijn lastig gevallen. Op een bepaald moment zou één van de vier jongens het slachtoffer in zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, omdat zijn kaak gezwollen was. De politie doet nader onderzoek. (BVH 2009054605)

Rijden onder invloed
BEILEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Donkerbroek aangehouden op de A28 bij Beilen wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de beginnende bestuurder. Hij blies 110 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009054753)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens mishandeling van zijn 42-jarige vriendin uit Hoogezand. Toen agenten de vriendin van de man naar de eerste hulp wilden brengen, zodat hulpverleners naar de verwondingen konden kijken, werd de verdachte agressief. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2009054756)

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige man uit Hoogeveen aangehouden omdat hij zijn 28-jarige vrouw zou hebben mishandeld. Hij zou haar onder meer een klap in haar gezicht hebben gegeven. De man is ingesloten voor verhoor. (BVH 2009054675)

Verwarde man door het lint
EMMER COMPASCUUM De politie werd zaterdagavond gealarmeerd omdat een 25-jarige man uit Emmer Compascuum door het lint zou gaan in een woning aan de Acacialaan. De geestelijk verwarde man is overgedragen aan het hulpverleningscircuit. (BVH 2009054761)

Bekeuring wegens baldadigheid
RODEN Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van zaterdag op zondag twee fietsers op de Nieuweweg. Eén van hen schopte twee paaltjes omver die daar stonden in verbad met wegwerkzaamheden. De 19-jarige jongen uit Groningen kreeg een bekeuring. (BVH 2009054766)

Vrouw beroofd van haar tas: politie zoekt getuigen ASSEN Een 59-jarige vrouw uit Assen deed zaterdag aangifte bij de politie van diefstal van haar tas. De vrouw fietste zaterdagmorgen rond 11.15 uur langs het Kanaal. Ze reed via de Groningerstraat, vanuit het centrum in de richting van het Kanaal. Ze fietste aan de linkerzijde van het water. Tegenover de brandweerkazerne werd ze plotseling beroofd van haar tas door twee jongemannen op een snor- of bromfiets. Allen kwamen bijna ten val. De jongemannen zijn gevlucht in de richting van de Jacob Catslaan. Vervolgens reden zij de Troelstralaan in en via de Alberdalaan de Thorbeckelaan in. Kort na het voorval vond een omstander de tas van de vrouw in Aafkes bosjes, echter zonder inhoud. De politie vraagt of getuigen zich willen melden via 0900-8844. Het signalement van de twee verdachten luidt als volgt: De bestuurder van de bromfiets is een getinte jongen van ongeveer 18-20 jaar oud, het is niet bekend wat voor kleding hij droeg. De passagier is een getinte jongeman van 18-20 jaar oud, hij droeg een blauwe spijkerbroek en een zwarte parka jas met capuchon en grijze bontkraag. Het slachtoffer droeg een bruine broek en een bruine fleece jack, zij reed op een groene damesfiets. (BVH 2009054641)

Jongeman aangehouden

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagmiddag een 16-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden wegens bedreiging van zijn ouders. De jongeman ging volledig door het lint in de woning van zijn ouders, ook toen agenten hem wilden aanhouden. De jongeman is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij zijn aanhouding is de jongen onderzocht door een arts. Bovendien wordt door andere hulpverleningsinstanties gekeken hoe hulp kan worden verleend aan hem en zijn ouders. (BVH 2009054645)

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN Een 75-jarige man uit Hardenberg is zaterdagmiddag aangehouden in Hoogeveen. Hij zou onder meer kleding hebben gestolen uit winkels aan de Tamboerpassage. In de kofferbak van zijn auto troffen agenten gestolen goederen. Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte te hebben gehandeld uit geldnood. De man kreeg, omdat hij kort geleden ook al was aangehouden wegens winkeldiefstal, een dagvaarding mee naar huis.

Snorfietser negeert stopteken
MEPPEL Een 15-jarige scooterrijder negeerde zaterdagmiddag aan het Troelstraplein in Meppel een stopteken van de politie. De agenten wilden de jongeman staandehouden omdat hij wel erg hard reed. Bij het zien van de politie ging de jongeman er vandoor. Kort daarna kon de scooterrijder worden aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor. Op het bureau bleek dat de jongeman 15 jaar oud is, dus geen rijbewijs heeft, de snorfiets niet verzekerd was en de scooter gesignaleerd stond als gestolen. Tegen de 15-jarige jongen uit IJhorst is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009054663)

Hardrijder aangehouden
EMMEN De politie heeft zaterdagavond aan de Abel Tasmanstraat in Emmen een 18-jarige man uit Emmen aangehouden wegens te hard rijden binnen de bebouwde kom. De man reed na correctie 100 km/uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2009054694)

Politie controleert in verkeer
EMMEN De politie heeft donderdag in Emmen gecontroleerd in het verkeer. Op de Rondweg in de richting van Erm,waar een maximum snelheid van 60 km/uur geldt, zijn 2065 bestuurders gecontroleerd. 1080 bestuurder reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/per uur.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.