Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen na beroving

Nijmegen, 15-11-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur werd een 18-jarige jongen uit Nijmegen op de Burchtstraat beroofd van zijn geld. Twee jonge mannen, van 18 en 20 jaar en eveneens uit Nijmegen, konden op heterdaad worden aangehouden.

Het slachtoffer fietste op bovengenoemd tijdstip over de Burchtstraat waarbij hij een groepje jongens passeerde. Toen de jongen het groepje had ingehaald, trok één van de jongens uit het groepje hem van zijn fiets af en begon de jongen te schoppen. Ook twee andere jongens uit de groep kwamen er bij staan en beroofden het slachtoffer van zijn geld. De andere jongens uit het groepje gingen er met zijn fiets vandoor.

Twee aanhoudingen

Op dat moment kwam er een politiebusje de straat inrijden. De jongens sloegen direct op de vlucht. Twee van hen gingen ervandoor in de richting van de Lindenberg. De politieagenten zagen dat het slachtoffer naar hen gebaarde en maakten daaruit op dat er zojuist iets had plaatsgevonden. Ze gingen direct achter het tweetal aan en konden de jongens op de Ridderstraat staande houden. Ze zijn aangehouden en worden op dit moment verhoord. De politie onderzoekt deze zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie vraagt mensen die informatie hebben over deze zaak, zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(10)

Laatst gewijzigd 15-11-2009 11:16 | © Regio Gelderland-Zuid |