Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 15-11-2009

Vijf verdachten aangehouden voor diefstal fiets

DE BILT- Op vrijdagmiddag heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij diefstal van een fiets.

Omstreeks 12.25 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Langstraat in Bunnik een fiets in een auto werd geladen door drie mannen. De mannen zouden zich verdacht gedragen. De politie ging op zoek naar de betreffende auto en trof deze aan bij een woning in de Bilt. In de woning waren vier mannen aanwezig, twee mannen van 20 uit de Bilt, een 18-jarige man uit Den Dolder en een 19-jarige man uit Bilthoven. Zij zijn allen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en ingesloten voor verhoor. Iets later hield de politie ook nog een 27-jarige vijfde verdachte in zijn woning in de Bilt aan die vermoedelijk ook bij de zaak betrokken was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel gedronken

ZEIST De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man uit Zeist aangehouden aan de Slotlaan. Hij vertoonde dwars gedrag en bleek teveel gedronken te hebben.

Omstreeks 22.15 uur kwam de 42-jarige man schreeuwend op een groepje jongeren af dat aan de Slotlaan met agenten stond te praten. De agenten verzochten de man om weg te gaan. Hij stapte vervolgens in een bestelauto, maar stopte weer op de Korte Steynlaan. De man kwam toen weer in de richting van het groepje jongeren lopen. Agenten hielden hem tegen en roken een alcohollucht. Zij verzochten hem wederom om terug te gaan, maar dit wilde hij niet. De man vertoonde dwars gedrag. Om verdere escalatie te voorkomen namen de agenten geen blaastest af op straat. Ze hielden de man aan en vanwege zijn gedrag werd hij geboeid. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 755 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Vier verdachten aangehouden voor vechtpartij met mes

ZEIST De politie heeft vrijdagavond vier verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij aan de Slotlaan.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie een melding van de vechtpartij tussen een groepje jongeren aan de Slotlaan. Hierbij zou een mes zijn gezien. Het bleek te gaan om twee broers van 13 en 15 jaar uit Zeist die in gevecht waren met twee andere jongens uit Zeist van 15 en 17 jaar oud. Een van de broers had hierbij een mes laten zien. De twee broers konden in een nabij gelegen winkel worden aangehouden. De andere twee verdachten werden verderop in het centrum aangehouden. Allen werden meegenomen voor verhoor.