Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.50 uur

Utrecht, 15-11-2009

Gewapende overval politie zoekt getuigen
AMERSFOORT Op vrijdagmorgen vond omstreeks 10.45 uur een gewapende overval plaats op een woning aan de Aristotelesstraat. Hierbij werd een 50-jarige bewoonster bedreigd met een wapen. De overvaller ging er vervolgens zonder buit vandoor.

Signalement verdachte:

- man

- licht getinte huidskleur

- donkerblauwe jas voorzien van een wit logo met witte letters
- capuchon over hoofd

- donkere ogen

- +/- 19 jaar oud

- +/- 1.85 m

De politie heeft de zaak in onderzoek en is daarbij op zoek naar getuigen. Indien u iets gezien heeft of over andere bruikbare informatie beschikt, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid op nummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Verdachte aangehouden voor drugsdealen
AMERSFOORT Op vrijdagavond heeft de politie een 30-jarige man uit Amersfoort aangehouden aan de van Randwijcklaan voor het dealen van harddrugs.

Agenten hadden gezien dat een man pillen aanbood aan een andere man. Zij riepen de hulp van collega agenten in die snel ter plaatse kwamen. De agenten controleerden beide mannen. Bij de 30-jarige man uit Amersfoort die de drugs had aangeboden, werden pillen en weed aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen en de verdachte werd in verzekering gesteld.
Bij de man aan wie de drugs was aangeboden werd geen drugs aangetroffen.

Drie verdachten aangehouden voor vernieling
AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie mannen aangehouden aan de Gasthuislaan op verdenking van vernieling.

Omstreeks 05:50 uur kreeg de politie een melding dat er een drietal jongens op de fiets spiegels van autos aan het aftrappen was op hun route vanf de Bisschopsweg in de richting van de Arnhemseweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen het drietal aan de Gasthuislaan aan. Zij voldeden aan het doorgegeven signalement en hierop hield de politie hen aan en sloot ze in voor verhoor. Het gaat om een 19-jarige man uit Scherpenzeel, een 18-jarige man uit Leusden en een 21-jarige man uit Leusden.

Verdachte aangehouden voor heling
AMERSFOORT Op vrijdagmiddag controleerde de politie omstreeks 15.15 uur aan de Keerkring een jongen op een fiets, omdat zijn fiets niet voorzien was van een origineel slot. Bij de controle bleek dat het framenummer was weggekrast. Dit gaf aanleiding voor de politie om te vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig is. De politie hield de 14-jarige bestuurder uit Amersfoort vervolgens aan voor heling en nam hem mee voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.