Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 15-11-2009

Overvaller aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een mogelijke overvaller aangehouden. Omstreeks 19.45 uur werd een overval gepleegd op een winkel aan de Oranjerivierdreef. Een onbekende man kwam met een mes de winkel binnen en bedreigde het personeel. De man kreeg een onbekend geldbedrag en hij rende vervolgens hard weg. De politie werd gewaarschuwd en veel agenten keken uit naar de man. In park de Gagel troffen agenten een 31-jarige man uit Utrecht aan. Hij voldeed aan het signalement en hij had in zijn zak diverse bankbiljetten zitten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Geslagen

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een vrouw geslagen door een nog onbekende man. Omstreeks 05.00 uur was een 25-jarige man in een horecagelegenheid aan de Loef Berchmakerstraat. Een onbekende man met licht getint uiterlijk probeerde de vrouw te versieren. De vrouw gaf aan niet op mannen te vallen en wees hem af. Hierop werd de man erg boos en sloeg haar op haar hoofd en oog. De laffe geweldpleger verdween vervolgens. Na doktersbehandeling kon de vrouw huiswaarts keren.

Overval op winkel

UTRECHT- Op vrijdagmiddag vond er een overval plaats op een winkel aan de Draaiweg. Omstreeks 16.30 uur kwam een onbekende man de winkel binnen aan de Draaiweg. De man bedreigde het personeel met een wapen en vroeg om geld. De man kreeg geld en rende weg in de richting van de David van Mollemstraat. De politie verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844.

Geslagen door groep

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte een gewond gewond na een vechtpartij. Omstreeks 13.05 uur liep een 41-jarige man uit Utrecht over de Vasco da Gamalaan. Op een gegeven moment kwam een groep jongens/mannen op hem afrennen. Hij werd geschopt en geslagen en liep letsel op aan zijn oog en bovenlichaam. De groep verdween vervolgens. De politie verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844.

Man na bedreiging aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden voor bedreiding.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een ruzie uit de hand zou lopen in een woning aan de Lamstraat. Agenten gingen direct ter plaatse om poolshoogte te nemen. Een 47-jarige man uit Utrecht kwam naar buiten bedreigde de agenten mondeling. Bekenden van de man begonnen zich ook met de zaak te bemoeien en de situatie liep uit de hand.

Een agent werd in het nauw gedreven en zag zich genoodzaakt zijn vuurwapen te trekken en een waarschuwingsschot te geven. Tevens werd een ruit van de politieauto vernield. Om de situatie op dat moment niet verder te laten escaleren besloten agenten zich terug te trekken.

Tegen middernacht werd de bedreiger alsnog aangehouden en ingesloten voor verhoor.