Politie Gelderland-Zuid

Ambtsbelemmering levert aanhouding op

Tiel, 15-11-2009 o Zaterdagavond hield de politie op de Eerste Parallelweg een 60-jarige Tielenaar aan voor het rijden onder invloed. Een 37-jarige man, eveneens uit Tiel, bemoeide zich met de aanhouding. Hij werd aangehouden voor ambtsbelemmering.

Rond 23.30 uur reed een politieagent na zijn dienst naar huis toen hij op de Voor de Kijkuit een auto zonder verlichting zag wegrijden. Toen de bestuurder de verlichting aandeed, reed hij bijna tegen een vluchtheuvel en geparkeerde auto aan. De politieagent legde hierop direct contact met de politiemeldkamer en bleef de bestuurder volgen. De automobilist reed vervolgens over de stoep en kwam in de berm terecht. Toen de auto stopte, legitimeerde de politieagent zich en vertelde de man dat hij was aangehouden. De 60-jarige automobilist was het hier niet mee eens en wilde van de auto weglopen. Op dat moment kwam een man uit een woning gelopen en begon zich met de aanhouding te bemoeien. De politieagent verzocht de man, van 37 jaar uit Tiel, meerdere malen om weg te gaan, maar de 37-jarige bleef zich met de situatie bemoeien. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bloedproef

Wegens medische redenen kon de 60-jarige automobilist geen test afleggen op de ademanalyse, daarom werd bij hem een bloedproef afgenomen. Deze zal binnenkort uitsluitsel geven over hoeveel de man had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De 37-jarige heeft een verklaring afgelegd en is daarna weer in vrijheid gesteld.

(10)

Laatst gewijzigd 15-11-2009 12:41 | © Regio Gelderland-Zuid |