Politie Groningen

Zondag 15 november 2009

Provincie Groningen, 15-11-2009

Groningen: Roemeense winkeldieven aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag in de binnenstad van Groningen vier Roemenen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Agenten spraken in de Steentilstraat een 39-jarige vrouw en 29-jarige man aan. Ze gedroegen zich verdacht en hadden geprepareerde tassen bij zich. In de tassen werden verschillende gestolen kledingstukken gevonden. Op het Damsterdiep werd niet lang daarna een 25-jarige man aangehouden. Ook hij had in een tas diverse gestolen kledingsstukken. Politiemensen vermoedden dat een andere Roemeen ook betrokken was bij de diefstallen. Ze zagen deze 26-jarige man lopen op het Kattendiep en hielden hem aan. In zijn auto vonden politiemensen ook gestolen kleding. Vermoedelijk is alle kleding afkomstig van winkels in de binnenstad van Groningen. De politie doet verder onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: baldadige mannen aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Davidstraat in Groningen twee 18-jarige inwoners van Hardenberg aangehouden. Het duo was onder invloed van alcohol en vernielde een ruit en een fiets. Ze zijn naar het cellencomplex gebracht. Een van de 18-jarigen is militair. De politie heeft daarom ook de Koninklijke Marechaussee geïnformeerd.

Groningen: drietal vechtersbazen aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Papengang drie mannen uit Groningen en Roden aangehouden voor mishandeling. De mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar hadden ruzie gekregen met een 19-jarige man uit Eelde. Toen agenten het trio aan wilden houden kwam een 40-jarige medewerker van een horecapand naar de politiemensen lopen. Hij verklaarde door de drie jongemannen te zijn bedreigd. De Groninger en de twee Roners zijn ingesloten voor verhoor.

Hoogezand: bromfietser rijdt tegen auto

Een 53-jarige bromfietser uit Hoogezand is zaterdagavond in de Meint Veningastraat in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto gebotst. Agenten werden gealarmeerd en probeerden met de man in gesprek te komen. De Hoogezandster rook naar alcohol en hij was onvast ter been. Op het politiebureau had hij niet de kracht een blaastest te doen. Een GGD-arts heeft een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam/Wildervank: alcomobilisten aangehouden

Bij een verkeerscontrole op de Nedmagweg in Veendam is zaterdagavond een 43-jarige automobilist uit Annen tegen de lamp gelopen. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij had 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de Drent is in beslag genomen. De man was eerder dit jaar ook al aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Bij een verkeerscontrole in Wildervank is een diezelfde avond een 48-jarige automobiliste uit Schildwolde aangehouden. De vrouw blies in de Bareveldstraat een zogenaamde Fail tijdens een blaastest. Op het politiebureau weigerde ze verder mee te werken en werd opstandig. Ze is ingesloten voor verhoor.

Groningen: gewonde na botsing segways

Twee vrouwen uit Haren (36) en Hoogezand (30) zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen toen ze een segway bestuurden. De vrouwen reden naast elkaar op de Concourslaan toen de wielen van de elektronische voertuigen elkaar raakten. Beide dames verloren hun evenwicht en gingen onderuit. De 36-jarige Harense is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bromfietser gewond

Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuwe Ebbingestraat. Een 39-jarige automobiliste uit Groningen wilde haar auto parkeren op het trottoir, maar zag de tegemoetkomende plaatsgenoot over het hoofd. Ze kon nog wel afremmen, maar dat lukte de bromfietser niet meer. De 17-jarige jongen kwam tegen de auto tot stilstand. Hij is door
ambulancemedewerkers aan een beenwond behandeld.

Noordbroek: vervelende bromfietser rijdt over N33

De politie heeft zaterdagnacht op de Scheemderstraat in Noordbroek een 17-jarige jongen uit Wagenborgen aangehouden. De jongen reed met zijn bromfiets over de N33 bij Noordbroek. Een agent zag de bromfietser rijden en wilde hem langs de kant van de weg zetten. Eenmaal bij de afslag Noordbroek probeerde de tiener er vandoor te gaan. De politieman kon hem tegenhouden, maar kreeg enkele vuistslagen te verwerken. De politiehond die ook in de auto zat kon de 17-jarige vastgrijpen. Na de aanhouding is de bestuurder naar het politiebureau gebracht. Daar gedroeg hij zich opstandig naar andere politiemensen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Hoogezand: trio aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht in Hoogezand drie mannen aangehouden. De twee 19-jarigen uit Hoogezand en 24-jarige man uit Sappemeer worden verdacht van vernieling van een deur in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand. Ook zouden ze een plaatsgenoot ernstig hebben bedreigd. Het trio is voor onderzoek ingesloten.