Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 en 15 november 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Met ruim 1,3 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede is zaterdagochtend 14 november zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

Omstreeks 04.30 uur reed de man op de Pathmossingel in Enschede en werd door agenten staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol had genuttigd, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademtest ruim 1,3 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009052767)

Veelpleger opgepakt wegens diefstal

Enschede

Vrijdagmiddag 13 november kreeg de politie omstreeks 14.30 melding van een diefstal in een winkel in de Klanderij in Enschede. Een 46-jarige man uit Almere, bij de politie bekend als veelpleger, had even daarvoor geprobeerd een mobile telefoon buit te maken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009052547)

Inbreker rent er met stoel vandoor, de politie zoekt getuigen

Enschede

Vrijdagavond 13 november is in een winkelpand aan de Brinkstraat in Enschede ingebroken. Uit de vitrine is een stoel gestolen. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 23.30 kwam bij de politie een melding binnen, dat er in een pand aan de Brinkstraat in Enschede een inbraak had plaatsgevonden. Met stoeptegels was een grote ruit ingegooid, waarna een stoel uit de vitrine is weggenomen. Een getuige zag de dader met de stoel wegrennen in de richting van de Rietmolenstraat. De getuige gaf het volgende signalement: . Man
. Getinte huidskleur
. Ongeveer 17-20 jaar oud
. Zwart haar
. Zwarte jas met bontkraag
. Rende weg met stoel boven zijn hoofd

De volgende morgen kwam omstreeks 07:00 uur een melding bij de politie binnen, dat in een ander bedrijfspand aan de Brinkstraat eveneens was ingebroken. Met een baksteen was daar een ruit van de voordeur ingegooid, waar onder andere een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt. De politie sluit een verband tussen beide inbraken aan de Brinkstraat niet uit.

De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagavond iets hebben gezien aan de Brinkstraat of in de nabije omgeving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Centrum van de Politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009052725)

Twee gewonden na eenzijdige aanrijding

Nijverdal

Vrijdagmiddag 13 november vond op de Ligtenbergerweg in Nijverdal een eenzijdige aanrijding plaats. De twee inzittenden van de auto moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van de aanrijding. Op de Ligtenbergerweg in Nijverdal reed een 21-jarige automobilist samen met een 20-jarige, beide uit Nijverdal, komende uit de richting Rijssen. In een bocht naar links kwamen de rechterwielen van de auto in de rechterberm. Door een stuurcorrectie belandde de auto aan de overkant van de weg tegen een boom. Beide inzittenden moesten met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De auto moest worden afgesleept gezien de aanzienlijke schade aan de rechterzijde en het dak van de auto.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de Politie Twente onderzoekt de toedracht van deze aanrijding. (2009052654)

Man gewond na aanrijding

Enschede

Vrijdagavond raakte een 37-jarige Enschedeër gewond bij een aanrijding op de kruising Klein Boekelerveldweg / Hoge Boekelerweg in Enschede.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Klein Boekelerveldweg / Hoge Boekelerweg. Een 27-jarige automobilist uit Enschede reed op de Klein Boekelerveldweg in de richting van de Noord Esmarkerrondweg. Op de kruising met de Hoge Boekelerweg verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist, een 33-jarige plaatsgenoot. De bijrijder van de 33-jarige, een 37-jarige Enschedeër, moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tegen de 27-jarige Enschedeër zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009052676)

Beroving bij geldautomaat

Delden

Zaterdag 14 november is een jongen beroofd van zijn geld en telefoon, nadat hij gepind had bij een geldautomaat aan de Langestraat in Delden. De politie is op zoek naar getuigen.

Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur had een 16-jarige Deldenaar geld gepind bij een geldautomaat aan de Langestraat in Delden. Na het pinnen werd hij beroofd van zijn geld en telefoon. De dader liep vervolgens weg naar de Peperkampsweg, richting het station. De jongen gaf het volgende signalement van de dader: . Man
. Ongeveer 1,90 m. lang, normaal postuur . Waarschijnlijk blanke huidskleur . Gekleed in een zwarte, stoffen, getailleerde jas . Droeg een donkerkleurige (vermoedelijk zwarte) spijkerbroek . Droeg een zwarte bivakmuts met uitgeknipte ooggaten en zwarte handschoenen. . In het bezit van een vermoedelijk vuurwapen

De politie zoekt getuigen. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien zaterdagavond.. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Delden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009052989)

Voetgangster gewond naar ziekenhuis

Hengelo

Zaterdag 14 november omstreeks 15.30 uur raakte een 59-jarige vrouw uit Hengelo gewond bij een aanrijding op de kruising Willemstraat / Marskant in Hengelo.

De vrouw wilde de Marskant oversteken. Ze liep tussen twee rijdende auto's de rijbaan op. Daardoor zag zij de voor haar van links komende bestuurder, een 19-jarige automobilist uit Deurningen, over het hoofd. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2009052872)

Dievegges betrapt tijdens diefstal

Enschede

Zaterdag 14 november werden een drietal vrouwen aangehouden wegens diefstal in een warenhuis aan het Van Heekplein in Enschede.

Omstreeks 15.30 uur zagen in het warenhuis aanwezige agenten op bewakingsbeelden dat een drietal vrouwen bezig waren goederen in een tas te stoppen. Toen de politie vervolgens zag dat de vrouwen, een oma, een moeder en een dochter in de leeftijden van 69, 41 en 13 jaar en alledrie komend uit Almelo, met de tas de winkel verlieten zonder iets afgerekend te hebben, hielden zij de vrouwen aan. In de tas werden meerdere goederen aangetroffen welke van diefstal afkomstig waren. De vrouwen werden meegenomen naar het politiebureau en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 13-jarige dochter is na het opnemen van haar verklaring heengezonden. (2009052888)

Alcoholcontrole

Nijverdal

Op diverse plaatsen in Nijverdal werden zaterdag 14 november tussen 17.00 uur en 22.00 uur alcoholcontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats op de Mozartlaan, de Rijssensestraat en de Ommerweg.

In totaal werden bijna 600 bestuurders gecontroleerd. Daarvan zijn 4 processen-verbaal uitgeschreven wegens rijden onder invloed van alcohol. Hiervan was één persoon beginnend bestuurder en werd 1 rijbewijs ingevorderd wegens een alcoholpromillage van ruim 1,8 promille. (2009052960)

---- --