Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 15-11-2009

Tankstation in Dongen overvallen

DONGEN: Op zaterdagavond 14 november 2009 is een benzinestation aan de Steenstraat in Dongen overvallen. De twee nog onbekende daders maakten geld en sigaretten buit.

De dienstdoende pompbediende (19) hoorde rond 20.20 uur gerommel bij de achterdeur. Hij vermoedde dat dit kwam door de harde wind die op dat moment woedde. Toen hij de achterdeur inspecteerde, drong een overvaller het benzinestation binnen. De dader had zijn gezicht bedekt en dreigde met een vuurwapen. Vervolgens kwam er ook een tweede overvaller de zaak binnen. De medewerker werd opgesloten en de daders gingen er vandoor met geld en sigaretten. Volgens het slachtoffer spraken de criminelen gebrekkig Nederlands, met een
Duits/Oost-Europees accent.

De politie zette meteen de omgeving af. De zoektocht naar de daders werd bemoeilijkt omdat er geen signalement en/of vluchtvoertuig bekend was. Van de medewerker is een uitgebreide aangifte opgenomen. De technische recherche heeft vervolgens de plaats van het delict en de direct omgeving afgezocht naar dadersporen.

Dronken brokkenmaker botst tweekeer

WAALWIJK: Een 59-jarige Waalwijker veroorzaakte zondagmorgen 15 november twee aanrijdingen. Rond 08.10 uur botste hij op de
autosnelweg A-2 ter hoogte van 's-Hertogenbosch tegen de geluidswal. Zijn auto liep daar rechtsvoor de nodige schade op. De man verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige gaf het kenteken door, maar de auto was niet meer te traceren.

Omstreeks 08.30 uur was het opnieuw raak. Dit keer botste de man, weer met zijn rechter voorkant, tegen een geparkeerde auto aan. Dat gebeurde op het Distelplein. De politie arresteerde hem op verdenking van rijden onder invloed en de doorrijding na aanrijding op de A-2. De ademanalyse gaf een uitslag van 800 ug/l, terwijl 220 ug/l de
wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten
proces-verbaal tegen de man op en vorderden zijn rijbewijs in. Daarnaast kreeg de Waalwijker een rijverbod van negen uur opgelegd.

Fietsendief op heterdaad betrapt

SPRANG-CAPELLE: Een oplettende getuige belde zondagmorgen 15 november 2009 de politie. De getuige zag hoe een onbekende man aan de auto van de overburen stond te morrelen. Die zat echter op slot. Even verderop, op de Van der Duijnstraat, probeerde de verdachte man vervolgens het slot van een fiets open te breken. De politie kon de verdachte op heterdaad inrekenen. Het gaat om een 23-jarige Pool. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-11-2009 14:40 | © Regio Midden en West Brabant |