CNV Onderwijs

29 oktober 2007

Leden ingestemd met onderhandelaarsakkoord CAO-PO

Categorie: cao primair onderwijs, Nieuwsarchief CNV Schoolleiders, Algemeen nieuws, Basisonderwijs

Een grote meerderheid van de leden van CNV Onderwijs heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord over de centrale cao-po 2007-2009. Wat betreft CNV Onderwijs kan dit onderhandelaarsakkoord dus worden omgezet in een definitief akkoord. Indien alle overlegpartners instemmen, zal dit plaatsvinden op 1 november 2007.

Naar aanleiding van de teksten over het akkoord die op de site van CNV Onderwijs waren geplaatst, het artikel in Schooljournaal nummer 30 en de ruim verspreide Nieuwsbrief CAO-PO over dit onderhandelaarsakkoord, hebben vele leden gereageerd.

CNV Onderwijs heeft via e-mail, telefonische reacties, een viertal ledenbijeenkomsten en een internetstemming vele honderden reacties ontvangen op het op 3 oktober 2007 gesloten onderhandelaarsakkoord.

Leden, die vragen hadden over het akkoord dan wel op- en/of aanmerkingen hierover aan CNV Onderwijs kwijt wilden, hebben allen een persoonlijk antwoord ontvangen.

Bij de stemming via internet heeft 75% van de leden van CNV Onderwijs zich achter het onderhandelaarsakkoord geschaard. Een mooi resultaat!

CNV Onderwijs zal zich vanaf 9 november 2007, de datum dat Minister Plasterk met zijn `actieplan' zal komen over het advies van de Commissie Rinnooy Kan, wederom constructief gaan inzetten om de positie van het onderwijspersoneel in het primair onderwijs verder te verbeteren.

Wordt dus vervolgd.

---