Sinterklaas komt de haven van "De Belcrum" weer binnen varen


BREDA, 20091108 -- Op zondag 15 november 2009 organiseert het Sint-Nicolaas Comité Belcrum weer de intocht van Sinterklaas in de kinderrijke wijk De Belcrum in Breda. Opgewacht door honderden kinderen vaart de stoomboot om 13:00 uur de haven gelegen aan de Veilingkade weer binnen. Gezien de grote belangstelling van voorgaande jaren staat Sinterklaas weer een feestelijk welkom te wachten.

Na de ontvangst op het speciaal voor Sinterklaas gebouwde en versierde podium, vertrekt de Goedheilig man voor een intocht door de wijk. Gezeten op Amerigo en begeleidt door ruim 60 Zwarte Pieten, waarvan twee acrobatische Pieten te paard, zal hij zijn tocht vervolgen naar het Gemeenschapshuis Belcrum. Kapel 't Kapelleke en swirlband De Venerdygirls zorgen hierbij voor de muzikale ondersteuning.. Voor de kinderen die een stukje met het hele gezelschap mee willen rijden staat een paardentram klaar.

Na de intocht gaan om 15:00 de deuren van de zaal van het Gemeenschapshuis, gelegen aan het Pastoor Pottersplein, open. Hier maakt Hoofpiet Christo er weer een leuk feestje van bestemd voor alle kinderen uit de wijk. Ook zal Christo de winnaar van de knutselwedstrijd, "Wie maakt de mooiste kijkdoos?", bekend maken.

Het Gemeenschapshuis is gevestigd op het Pastoor Pottersplein 12 te Breda.

Sint-Nicolaas Comite Belcrum





ingezonden persbericht