Pieten verrassen Amsterdammers met speciale lijstjes

15/11/2009 21:28

Stichting NVMP

Onder grote belangstelling is Sinterklaas vandaag in Amsterdam aangekomen. De oplettende kijkers hebben vast gezien dat Sinterklaas dit jaar heel speciale Pieten bij zich had: Wecycle-Pieten! Zij zetten zich in voor het milieu en brachten vol enthousiasme het zogenoemde 'verVanglijstje' onder de aandacht van de Amsterdammers. De vele toeschouwers kregen zondag hoogstpersoonlijk de eerste exemplaren van het verVanglijstje overhandigd.

Steeds vaker verschijnen er met de feestdagen elektrische apparaten zoals mp3-spelers of computerspelletjes op de wensenlijsten. Helaas belanden de oude apparaten vaak in de vuilnisbak of ze blijven in huis rondslingeren in plaats van deze naar het Afvalpunt te brengen. Op het verVanglijstje staan elektrische apparaten die vaak op pakjesavond worden vervangen door een nieuw exemplaar. Kinderen kunnen met dit lijstje en tenminste één oud apparaat of spaarlamp, kans maken op een mooie prijs. Wecycle, het landelijke platform voor inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen, heeft deze tegenhanger van het bekende verlanglijstje in het leven geroepen.

Uittocht van Sinterklaas

Inwoners van Amsterdam kunnen hun oude apparaat of spaarlamp, in combinatie met het verVanglijstje, op 6 december tussen 12.00 en 15.00 uur inleveren bij één van de zes Afvalpunten in de stad, die de gemeente speciaal voor deze actie openstelt. Zo maken ze kans op extra cadeaus: een van de vele sportieve prijzen of zelfs een Nintendo Wii Sport. Voor elk kind dat een apparaat of spaarlamp inlevert, is er een Wecycle-attentie (zolang de voorraad strekt). Op alle Afvalpunten zullen Wecycle-Pieten aanwezig zijn om de oude apparatuur in te nemen. Tevens is dit hét moment om de Pieterbazen officieel uit te zwaaien.

Deelnemers kunnen hun apparaten en het verVanglijstje naar één van de volgende adressen brengen:

- Afvalpunt Seineweg, Seineweg 1

- Afvalpunt Cruquiusweg, Cruquiusweg 90

- Afvalpunt Papaverweg, Papaverweg 33

- Afvalpunt Rozenburglaan, Rozenburglaan 1

- Afvalpunt Henk Sneevlietweg, Henk Sneevlietweg 22

- Afvalpunt Meerkerkdreef, Meerkerkdreef 31

Ook aan de kinderen die niet bij de Sinterklaas-intocht aanwezig waren, hebben de Wecycle-Pieten gedacht: de verVanglijstjes worden rond 25 november huis-aan-huis in Amsterdam verspreid. Het verVanglijstje is via www.wecycle.nl/sint ook te downloaden. Alleen inwoners van de gemeente Amsterdam kunnen meedoen met deze actie.

Over Wecycle

Onder de vlag van 'Wecycle' organiseert de NVMP activiteiten en campagnes om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen. Wecycle is een initiatief van de producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met detaillisten, gemeenten en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalelektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.wecycle.nl/sint