Platform de Dreijen

Studenten in verzet tegen bouwplannen voor Wagenings arboretum

Doelbewust koerst Wageningen UR aan op het bebouwen van een deel van het huidige arboretum. Studenten van Wageningen UR verzetten zich hiertegen en willen de kwaliteiten van het arboretum bij de Wageningse samenleving en politiek onder de aandacht brengen.

De vijvers, de kruidentuin, de systeemtuin en de rozencollectie zijn door het plaatsen van hekken midden in het arboretum nagenoeg onbereikbaar geworden. Het overige deel wordt beheerd door beeldenmuseum Het Depot en is alleen tussen 9 en 5 toegankelijk. En inmiddels zijn de eerste tekeningen verschenen waarin bebouwing is ingetekend in het arboretum.

Veel Wageningse studenten zijn tegen deze bebouwingsplannen. Zij vinden het arboretum enorm belangrijk. Vanuit het idee dat de waardering voor het arboretum toeneemt als je het beter leert kennen worden op 22 november vanaf 13.30 uur doorlopend excursies aangeboden. De activiteit wordt in samenwerking met Platform de Dreijen georganiseerd.

In de excursies komen onder andere cultuurgeschiedenis, onderwijsdoelen en wetenschappelijke aspecten aan bod. Bovendien is er een programma voor de kinderen. Verzamelpunt is de ingang aan de Generaal Foulkesweg.

- - - - - - - - - -