Ingezonden persbericht

Jonge Democraat voorzitter internationale liberale jongeren

Het afgelopen weekend vond het congres van de internationale koepelorganisatie van liberale jongerenorganisatie plaats in Den Haag. Deze was georganiseerd door de jongerenorganisaties van D66 en VVD. Tijdens dit congres is Bart Woord, lid van de Jonge Democraten, verkozen tot voorzitter van de internationale organisatie.

De internationale koepelorganisatie van liberale jongerenorganisaties (IFLRY) heeft meer dan 100 lidorganisaties over de hele wereld. Zo'n 180 leden van deze organisaties kwamen naar Den Haag om aan het congres deel te nemen. IFLRY is het platform voor samenwerking tussen internationale liberale jongerenorganisaties. Zo organiseert zij seminars en trainingen om kennis over internationale politiek binnen de lidorganisaties te verspreiden, traint IFLRY jonge politici en activisten, ondersteunt jonge liberalen in autoritaire landen en ontwikkelt liberale ideeen en beleidsvoorstellen..

Bart Woord was al anderhalf jaar internationaal secretaris van de Jonge Democraten. De afgelopen vier jaar was hij werkzaam als secretaris-generaal van de internationale koepelorganisatie. Afgelopen zaterdag is hij nu verkozen tot voorzitter van IFLRY voor de aankomende twee jaar. Voor het eerst in twintig jaar kent de organisatie een Nederlandse voorzitter. De laatste voorzitter van Nederlandse bodem was oud VVD Europees Parlementlid Jules Maaten.

Naast Bart is er nog een tweede Nederlander in het bestuur verkozen. Jan van Run, lid van de JOVD, zal de aankomende twee jaar het penningmeesterschap van de organisatie vervullen.