FNV Sport

Sportcoachen: prestaties zonder schreeuwen

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor BVM Sport-leden. Een samenwerking tussen BVM Sport en Bureau Berubah. Een gecomprimeerde versie ter kennismaking met de filosofie achter "Sportcoachen: prestaties zonder schreeuwen".

In de sportwereld wordt het woord coach, en alle vervoegingen daarvan, te pas en te onpas gebruikt. Alles en iedereen noemt zich coach en zeg dat ie coacht en vervolgens gebeurt er van alles en nog wat, dat in mijn optiek niet zoveel met coachen van doen heeft. Jammer, want het kan zoveel beter.
Coachen is een stijl, een managementstijl, die zeer goed bruikbaar is, ook of misschien wel juist, in de sportwereld.

Enige duidelijkheid is dan wel aan de orde. Managers vragen mij vaak: "Hoe wordt er in de sport naar coachen gekeken?" De sportwereld zelf heeft daar geen, en zeker geen eensluidend, antwoord op. Mijn antwoord heb ik samen met Peter Lind vastgelegd in het boek "Sportcoachen: prestatie zonder schreeuwen, van procesinterventies naar resultaatsturing".

Doelgroep:
Bestuurders van sportinstellingen en -bedrijven. Trainers:
Erik van Rinsum en Peter Lind

Inhoud en opzet
Een introductieprogramma (1 avond) dat je kennis laat maken met onze filosofie van sportcoachen/coachen in de sportwereld voor sportmanagers en -aanstuurders. Aan de orde zullen komen: de essenties van coachen/sportcoachen
vragenstellen als vaardigheid van een coach
sturingsmiddelen van een sportbestuurder
Dit bereiken we onder meer met korte in- of uitleidingen van de onderwerpen, met veel praktijktheorie en met een hoog interactief karakter

Doelen
Wat mag je als deelnemer verwachten aan het einde van het programma? kent het verschil tussen instrueren en coachen
hebt het inzicht dat coaching meer is dan een vaardigheid hebt kennis gemaakt met "de kracht van het vragenstellen"

Vanuit dit introductieprogramma heb je de mogelijkheid te kiezen voor vervolgprogramma's op onderwerp binnen of buiten je eigen instelling/vereniging.

Groepsgrootte
Minimaal 10 maximaal 18 deelnemers

Locatie
Het Branche Bureau Wilhelminalaan 3 3743 DB Baarn T: 035-5427540

Datum/tijd
Maandag 16 november 2009 van 19.00 uur - 22.00 uur

De kostenDe prijs voor deelname aan het programma bedraagt EUR 115,= p.p. voor leden van BVM Sport en FNV Sport. Niet leden betalen EUR 150,= p.p.

Inschrijven
Meld je aan via onderstaande link
http://www.berubah.nl/inschrijven-programmas/sportcoachen-voor-bestuur ders
Of ga naar www.berubah.nl en klik op inschrijven programma's (rechtsbovenin)