Hervatting verhandeling MEI-Roemenië en Bulgarije Fonds N.V. per 16 no

28/10/2009 11:11

Middle Europe Investments

De directie van MEI-Roemenië en Bulgarije Fonds N.V. (RBF) deelt mede dat op de op 27 oktober j.l. gehouden buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders de aandeelhouders hebben ingestemd met het voornemen van de directie om de verhandeling van de aandelen RBF met ingang van maandag 16 november a.s. te hervatten. Hieraan zullen de volgende beperkende voorwaarden verbonden zijn:


- gedurende een periode van 12 weken ingaande maandag 16 november 2009 en eindigende vrijdag 5 februari 2010 zullen de aandelen RBF (ISIN NL0000287282) in plaats van dagelijks, wekelijks verhandeld worden;


- na 5 februari 2010 zal de verhandeling weer dagelijks plaatsvinden;


- de laatste kooporder via dagelijkse verhandeling kan opgegeven worden tot donderdag 12 november 2009 16.00 uur (cut-off);


- de laatste dag uitvoering vindt plaats vrijdag 13 november 2009 10.00 uur (execution);


- de eerste order via wekelijkse verhandeling kan opgegeven worden maandag 16 november 2009;


- de eerste weekorder uitvoering vindt plaats vrijdag 20 november 2009 10.00 uur (execution);


- inkoop van aandelen door het fonds zal beperkt zijn tot 70.000 aandelen per week, ongeacht het aantal in diezelfde week uit te geven aandelen;


- inkooporders worden uitgevoerd in volgorde van binnenkomst in het centrale orderboek;


- niet-uitgevoerde orders komen te vervallen;


-( gecombineerde) orders voor meer dan 70.000 aandelen worden in het geheel niet geaccepteerd.

RBF

RBF onderscheidt zich door haar specialisatie in Roemeense en Bulgaarse small- en midcap ondernemingen. Veel van deze ondernemingen zijn geheel of bijna geheel schuldenvrij en hebben een lage waardering. RBF beschikt over eigen analisten in deze beide landen.

Roemenië en Bulgarije

Roemenië en Bulgarije zijn twee economieën die zich de komende decennia sterk gaan ontwikkelen. De verwachte groei ligt ver boven het Europese Unie gemiddelde.

Beide landen zijn sinds 1 januari 2007 toegetreden tot de EU. Roemenië is met 22 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt in Zuid-Oost Europa. De Bulgaarse overheid wil in een versneld tempo hervormingen doorvoeren. Beide landen profiteren sterk van Europese subsidies. In beide landen ontwikkelt zich een brede middenklasse die de consumptie stimuleert. Convergentie naar Europees niveau is pas gestart en zal zich de komende decennia verder voltrekken. Roemenië beschikt over de grote olie- en gasvoorraden van Europa.

Middle Europe Investments

Middle Europe Investments N.V. (MEI) is in 1992 opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Deventer en eigen vestigingen in Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije en Rusland. MEI is geheel onafhankelijk en niet gelieerd aan andere partijen. MEI beheert een zevental op Midden Europa gerichte fondsen.

De directie, MEI-Fondsenbeheer B.V.





http://www.mei.nl