Projectorganisatie Maasvlakte 2


29-10-2009

Informatieavond over werkzaamheden kust Kijkduin

© Projectbureau Delflandse Kust

Projectbureau Delflandse Kust organiseert maandag 16 november 2009 een informatieavond om bewoners te informeren over de werkzaamheden voor de versterking van de zuidelijke kust van Den Haag.

Van 19.30 tot 21.30 uur is er een doorlopende informatiemarkt in Ockenburgh Active, Wijndaelerduin 25 in Den Haag. Om 20.00 uur wordt een presentatie gehouden.

Het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat maken de 'zwakke schakel' Delflandse Kust voor de komende vijftig jaar veilig door extra duinen en extra breed strand aan te leggen. In de tweede helft van november 2009 starten de werkzaamheden in Kijkduin bij het Deltaplein en de boulevard. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het opspuiten van zand voor het strand en de duinen. Ook vinden aanpassingen plaats aan het Deltaplein, de boulevard en de strandopgangen. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden vóór de start van het nieuwe strandseizoen, 1 april 2010, gereed. De overlast voor recreanten wordt hiermee beperkt. Na de zomer van 2010 wordt verder gewerkt bij Ockenburg en het Westduinpark.
Informatieavond Delflandse kust
Tijdens de informatieavond informeert het projectbureau belanghebbenden over de werkzaamheden, de gevolgen voor de recreatie en de toegankelijkheid van het strand. Op de informatiemarkt zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.

In november 2008 startte de Combinatie Delflandse Kust (Van Oord en Boskalis) in Hoek van Holland met de aanleg van een nieuw duingebied. Dit als onderdeel van de natuurcompensatie ten behoeve van de aanleg van Maasvlakte 2. Vervolgens is gewerkt aan het versterken van de kust van 's-Gravenzande, Monster en Ter Heijde. Naar verwachting zijn eind 2011 alle werkzaamheden voor de versterking van de Delflandse kust gereed.

Projectbureau Delflandse Kust
Projectbureau Delflandse kust is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. Het projectbureau is verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding van de werkzaamheden voor de kustversterking tussen Hoek van Holland en de haven van Scheveningen (versterking `zwakke schakel' Delflandse Kust) en voor de aanleg van een nieuw natuurgebied tussen van Hoek van Holland en 's-Gravenzande (natuurcompensatie voor Maasvlakte 2).

Pagina bijgewerkt op: 03-11-2009

* Disclaimer

* Copyright

* Sitemap

* Colofon

Maasvlakte 2 is een project van Havenbedrijf Rotterdam N.V.
* Port of Rotterdam