RTL Group

Maxime, Denise en Rosalinde in live finale Benelux Next Top Model bij RTL 5

Op maandag 16 november strijden bij RTL 5 de drie finalisten Maxime, Denise en Rosalinde in een spannende live catwalkshow om de felbegeerde titel Benelux Next Top Model. In de finale vanuit De Lichtfabriek in Haarlem is ook een speciale rol weggelegd voor Americas Next Top Model jurylid Nigel Barker. De fotograaf geeft de broodnodige tips aan de finalisten om te slagen als internationaal topmodel.

De modellen worden voor de laatste keer in de finale beoordeeld door de kritische vakjury bestaande uit voormalig Belgisch topmodel en presentatrice Ghislaine Nuytten, überstylist Bastiaan van Schaik, catwalk-coach Mariana Verkerk en modefotograaf Geert de Wolf. De presentatie is in handen van Daphne Deckers. Wie weet de jury het meest te imponeren? De Belgische Maxime of een van de Nederlandse meiden Denise of Rosalinde?

De drie finalisten hebben weken lang getraind en gerepeteerd om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ook de andere tien wannabe modellen die eerder in het programma te zien waren, zetten tijdens de live finale hun beste beentje voor op de catwalk, gehuld in de nieuwste mode.

De winnares wint een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters the Agency. Daarnaast krijgt zij een reportage in de Beau Monde en is zij te bewonderen in een printcampagne van Max Factor.

Voordat het finalegeweld op maandag 16 november losbarst, krijgt de kijker in de uitzending van maandag 9 november een interessante blik achter de schermen van de privé-levens van de finalisten. Ook komen nooit eerder vertoonde beelden uit de afgelopen reeks uitzendingen voorbij en lopen zij in Keulen mee in een van de meest vooraanstaande catwalkshows van Europa. Hierbij zakt één van meiden genadeloos door het ijs.

Uitzending: maandag 16 november, tussen 20.30 en 22.00 uur bij RTL 5. Herhaling: zaterdag 21 november, tussen 19.00 en 20.30 uur bij RTL 5 en zondag 22 november, tussen 22.00 en 23.30 uur bij RTL 8

Website:beneluxnexttopmodel.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en persaccreditaties voor de finale kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-6718624 of via roos.franssen@rtl.nl.