Gemeente Hulst


Persbericht - 05.11.2009

Reiniging riolering

In de periode van 16 november tot en met 12 december 2009 wordt een deel van de riolering in de gemeente Hulst gereinigd en geïnspecteerd. De riolering wordt gereinigd door onder hoge druk water in het riool te spuiten. Daarbij zuigt een vacuümwagen het water en los gespoten vuil op. Na het reinigen zal de bestaande toestand van een deel van de riolering middels een mobile camera worden vastgelegd.

De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties:
- Nieuw Hulst: het gebied tussen Zoutestraat, Liniestraat en Graauwse poort

- Binnenstad Hulst

- Industrieterrein Hogeweg

- De Kreekzoom

- Nieuw Namen

- Paal

Omdat tijdens de werkzaamheden grote drukverschillen (hoge druk vacuüm) in de riolering ontstaan, is het niet uitgesloten dat tijdelijk enige stankoverlast in de woningen ontstaat. Dit is te verhelpen door na de werkzaamheden alle waterkranen even open te draaien. Ook is het mogelijk dat door overdruk tijdelijk enig rioolwater naar de panden terugstroomt. Het is dan ook verstandig om gedurende de reinigingswerkzaamheden het toilet af te sluiten.

Reinigen rioolkolken
Naast het reinigen van de riolering worden deze maand ook alle rioolkolken in de gemeente Hulst weer gereinigd. Rioolkolken bevinden zich in de goot van de weg. Langs deze kolken stroomt het regenwater en dergelijke het riool in. Naast water komen ook vaak andere zaken, zoals zand, bladeren, etc. in de kolken terecht. Met regelmaat worden er in verstopte kolken cement, verfresten en frituurvet aangetroffen waardoor de kolk verstopt raakt en het regenwater niet meer wegloopt.
Om een goede doorstroming naar het ontvangende riool te garanderen, worden deze kolken 2 keer per jaar schoongemaakt. Een hele klus, want in de gemeente Hulst zijn er circa 11.000 van die kolken. Het kan zijn dat in de periode na de reiniging sprake is van geringe en tijdelijke stankoverlast.
Men wordt verzocht melding te maken van de stankoverlast, omdat de mogelijkheid bestaat de stankafsluiters niet op de juiste wijze in de kolk zijn aangebracht.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl