RTL Group

Chef Robert Kranenborg sluit Over De Kook af met pittige smaakmakers

Het dagelijkse RTL 5 reality programma Over De Kook, waarin amateur-koks een week tegen elkaar strijden door een restaurant te runnen, sluit af met een speciale kookweek. Vanaf maandag 16 november krijgt chef-kok Robert Kranenborg de kans om zijn vijf favoriete oud-kandidaten nog één keer terug te halen in de chaotische keuken van het enige echte televisierestaurant van Nederland. Met de lat nóg hoger, verwacht Robert het uiterste van zijn pittige, strijdende smaakmakers. Hij gaat zelfs zo ver dat hij ditmaal het hoofdingrediënt van het tussengerecht bepaalt. Last minute en totaal onvoorbereid, moeten de amateur-koks nog wat weten te bakken van fazant, kalfswang of konijn

De druk wordt elke dag opgevoerd door bekende gasten die de amateur-koks kritisch beoordelen. Zij weten maar al te goed hoe het neusje van de zalm hoort te smaken, en er kan maar één de dagwinnaar zijn. Op maandag 16 november schuift chef-kok Wilco Berends aan, dinsdag Marijke Helwegen en woensdag tv-kok Herman den Blijker samen met recensent Iens Boswijk. Als klap op de vuurpijl prikken oud-kandidaten van het programma tijdens de finale vrijdag een vorkje mee. Zij kennen als geen ander de strenge eisen waar het eten aan moet voldoen. Op deze laatste dag wordt de amateur-kok die zijn concurrenten ver achter zich laat, bekroond tot winnaar.

Uitzending:RTL 5: maandag 16 tot en met vrijdag 20 november tussen 19.30 uur en 20.00 uur

Website:rtl.nl/overdekook

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en persaccreditaties voor de finale kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-6718624 of via roos.franssen@rtl.nl.