Gemeente Best

Raadsavond 16 november

09-11-2009

Logo van de Gemeenteraad Best

Op maandag 16 november aanstaande vindt een raadsavond plaats.

Op deze avond staat het volgende onderwerp op de agenda:
* Presentatie Rijkswaterstaat

* Inclusief Beleid

Presentatie Rijkswaterstaat
Tijd: 20.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis

In deze bijeenkomst wordt de gemeenteraad en de inwoners geïnformeerd over de verbreding van de A2 en daarmee samenhangend het aanbrengen van geluidsschermen. Mevrouw B. Kroos (omgevingsmanager project verbreding A2 Den Bosch-Eindhoven) van Rijkswaterstaat verzorgt een presentatie over dit onderwerp. Na de presentatie krijgen de raadsleden en de aanwezigen in het publiek de gelegenheid om vragen te stellen en is er ruimte voor een discussie.

Inclusief Beleid
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Locatie: Burgerzaal van het gemeentehuis

Tijdens deze bijeenkomst gaan de gemeenteraad en de inwoners van Best met elkaar in gesprek over de vraag: wat is er in Best nodig zodat mensen met een handicap volledig mee kunnen doen aan de samenleving? Onder mensen met een handicap wordt een ieder verstaan die een vorm van een beperking ondervindt. Dus niet alleen mensen met een zichtbare beperking maar ook anderen, zoals mensen met een psychische of verstandelijke handicap. Deze discussie krijgt een extra accent omdat naar verwachting in 2010 de Wet gelijke behandeling chronisch zieken en gehandicapten wordt uitgebreid met punten op het gebied van onderwijs, wonen, openbaar vervoer en de wijze van aanbieden van goederen en diensten.

Het debat wordt gevoerd aan de hand van drie thema's: toegankelijkheid, bereikbaarheid en veiligheid. Mevrouw Hannie van Leeuwen, voormalig lid van de Eerste Kamer en voorzitter van de Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving, leidt de discussie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Het Gehandicapten Platform Best, de SeniorenRaadBest en de WMO Adviesraad.

De raadsavond is openbaar. U bent van harte welkom!
---