Gemeente Geldermalsen

Werkzaamheden A2 - Afsluiting Katijdeweg Beesd

Vanaf 16 november tot 5 februari wordt er aan de Katijdeweg gewerkt. Deze wordt gedeeltelijk afgesloten. De opritten naar de A2 blijven bereikbaar.
Rijkswaterstaat voert tot en met 5 februari 2010 werkzaamheden uit aan de Katijdeweg te Beesd. De werkzaamheden worden in twee periodes uitgevoerd. Als eerste pakt Rijkswaterstaat de Katijdeweg aan van de kruising met de Banweg tot aan de oprit naar Utrecht en afrit vanaf Den Bosch. Vanwege de werkzaamheden wordt dit weggedeelte van maandag 16 november 07.00 uur tot vrijdag 4 december 20.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werkzaamheden blijven de op- en afrit van de A2 open. Het verkeer op de A2 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Werkzaamheden eerste periode
De Katijdeweg en de kruising met de Banweg krijgen in deze eerste periode hun definitieve inrichting met onder andere een nieuw fietspad inclusief oversteekplaats. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid ter plaatse vergroot. Daarnaast brengt Rijkswaterstaat bermverharding aan en wordt er onder de Katijdeweg een onderdoorgang voor een watergang aangelegd (duiker).

Omleidingsroutes

* Alle verkeer vanuit de richting Oude Hoevenseweg en de Mariënwaerdt Dwarssteeg richting Beesd rijdt via de Oude Waag (en vice versa). Volg omleiding H·

* Fietsers en langzaam verkeer vanuit Beesd richting Culemborg (en vice versa) rijden via de Stationsweg en de Oude Waag. Volg de gele omleidingsborden.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Bekijk hier de omleidingsroute voor het eerste gedeelte van de werkzaamheden.

Veiligheid voorop
Om tijdens de werkzaamheden de veiligheid voor fietsers en ander verkeer te verhogen, plaatst Rijkswaterstaat extra lichtmasten op de omleidingsroutes langs de Stationsweg en Oude Waag. Ook wordt een aantal passeerplaatsen gecreëerd.

Werkzaamheden tweede periode
Van maandag 7 december 2009 tot en met vrijdag 5 februari 2010 vindt de twee periode plaats. Rijkswaterstaat sluit dan de Katijdeweg af tussen de Parkweg en de op- en afrit A2. In deze periode wordt ter hoogte van de Katijdeweg het nieuwe westelijke viaduct over het spoor gebouwd. Het verkeer vanuit Beesd kan hierdoor geen gebruik maken van de oprit van de A2 richting Utrecht en de afrit vanuit Den Bosch. Verkeer moet dan rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijd. Vanaf eind november worden de omleidingsroutes via de gebruikelijke communicatiekanalen verspreid.

De werkzaamheden rond de Katijdeweg zijn het gevolg van de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Everdingen en Deil. De capaciteit van dit weggedeelte wordt vergroot naar twee keer vier rijstroken.

Meer informatie over de werkzaamheden is te verkrijgen via het gratis telefoonnummer 0800 - 8002 of te downloaden via www.rijkswaterstaat.nl/a2.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258