Gemeente Sneek


verkeersveiliger

Middelzeelaan in Sneek verkeersveiliger

De kruising Griend-Middelzeelaan in Sneek wordt in de weken 47 en 48 (16 tot en met 27 november) verkeersveiliger gemaakt. De werkzaamheden die gaan plaatsvinden moeten er ook voor zorgen dat de snelheid van het verkeer verlaagd wordt.

De maatregelen die genomen worden zijn voortgekomen uit een overleg tussen ouders en leerkrachten van twee scholen in de wijk Stadsfenne, de ANWB, verkeerskundig bureau Goudappel Coffeng en de gemeente Sneek.

Wat gaat er gebeuren?
De Middelzeelaan wordt tussen de kruising met de Bottinge en de kruising met de Meliere versmald. Hierdoor ontstaan aan de buitenzijde lange parkeerstroken waar onder meer geparkeerd kan worden voor het brengen en halen van leerlingen van de Simon Havingaschool. Door de gedeeltelijke versmalling van de Middelzeelaan wordt ook het kruispunt Griend - Middelzeelaan anders ingericht. Dit kruispunt wordt minder ruim vormgegeven en voorzien van rood asfalt met een klinkerprint. Hierdoor wordt de gelijkwaardigheid van de kruising extra benadrukt. Verkeer van rechts heeft hier, net als op alle andere kruisingen met de Middelzeelaan, voorrang.

Ter hoogte van de Apostolische kerk en het plantsoen bij de Gruitersmalaan wordt de Middelzeelaan eveneens versmald. Ook hier vindt de versmalling plaats door de aanleg van langparkeerstroken aan de binnenzijde van de Middelzeelaan (aan de kant van de kerk).

In week 47 wordt er begonnen met het frezen van het asfalt en wordt de vorm van de parkeerstrook aangegeven. De totale werkzaamheden duren zo'n twee weken. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer er geasfalteerd wordt. Als het zover is, is het kruispunt tijdelijk niet bruikbaar. De Griend, Commanderij en Kreek blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar via een platenbaan in de berm aan de zijde van de Commanderij en Bottinge. Geprobeerd wordt de overlast voor omwonenden en ouders/verzorgers die leerlingen naar de scholen brengen zo veel mogelijk te beperken.