Gemeente Veenendaal


In gesprek over diversiteit

Â

De gemeente Veenendaal wil graag dat iedereen mee doet in de samenleving. Er zijn veel verschillende groepen in Veenendaal. Hoe kunnen we Veenendaal nog aantrekkelijker maken voor al die groepen? De gemeente is bezig het diversiteitsbeleid te ontwikkelen. Dit wil de gemeente op interactieve wijze doen door in gesprek te gaan met diverse groepen uit de Veenendaalse bevolking. U bent van harte welkom op 16 november om mee te praten! Speciaal voor alle Veense jongeren is er op 18 november een jongerendebat.

Â

Â

Bijeenkomst op 16 november

Op 16 november gaan alle migrantenzelforganisaties, vrouwenbelangenorganisaties, ondernemers, geloofsgenootschappen, bewonerscommissies en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek over diversiteit. De bijeenkomst is vanaf 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 in Veenendaal. U bent ook van harte welkom.

Â

Jongerendebat op 18 november

De Veense jongeren debatteren op 18 november onder leiding van Farid Azarkan. Themaâs als wonen, werk, onderwijs en vrije tijd staan centraal. Het jongerendebat is van 19.30 tot 22.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. Jij komt toch ook!

Â

Drie bijeenkomsten

De gemeente organiseert in totaal drie avonden om met inwoners van Veenendaal te praten over diversiteit. Op 2 november was de eerste avond. Toen praatte ruim vijftig vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden in het IVC met elkaar over hun ideeën over diversiteit. Onderwerpen die besproken werden waren onder andere diversiteit in verzorgingstehuizen, de combinatie van werk en opvoeding en de emancipatie van mannen.

Â

Nadat de gemeente met de verschillende organisaties en personen heeft gesproken, wordt de beleidsnota opgesteld. De inbreng van alle Veenendalers is daarom is van belang.