Gemeente Lingewaard


Nijmeegsestraat in Gendt afgesloten

In verband met de rioleringswerkzaamheden in de Bernhardstraat zal van maandag 16 november tot en met vrijdag 4 december 2009 de Nijmeegsestraat te Gendt voor alle verkeer worden afgesloten. Dit heeft consequenties voor de bestaande busroutes.

De buslijnen 33 en 34 zullen richting Nijmegen na de halte "Dwarsakker" op de rotonde rechtsaf slaan de Langstraat op, waar twee tijdelijke bushaltes dan zijn ingericht ter hoogte van de Hendrik Braamstraat. Komende vanaf Nijmegen zal de bus (lijnen 33 en 34) op de rotonde Kruisstraat - Langstraat rechtdoor de Langstraat volgen om de twee tijdelijke haltes aan te doen, waarna deze zijn weg vervolgt richting halte "Dwarsakker" op de Dorpstraat.

Dit betekent dat de volgende bushaltes vervallen: Julianaplein, Markt,,Baron van Gendtlaan, Kommerdijk, Kruisstraat. Tijdelijke haltes zijn er nabij Dwarsakker (net voor rotonde Kruisstraat) en ter hoogte van de Hendrik Braamstraat op de Langstraat.

Op de Nijmeegsestraat zal gedurende bovengenoemde periode een omleidingsroute worden ingesteld (Nijmeegsestraat - Hendrik Braamstraat - Schoolstraat - Vleumingen - Nijmeegsestraat) voor alle verkeer m.u.v. vrachtauto's.