Gemeente Vlaardingen


Informatieavond basisplan t Hof en Oranjepark

11 november 2009

boom met rode bladeren in 't Hof

t Hof en het Oranjepark gaan een veelbelovende toekomst tegemoet. Voor de knelpunten die er waren zijn oplossingen bedacht, die in het basisplan voor het park staan beschreven. Op 16 november organiseert de gemeente een informatieavond over deze plannen en het opknappen van het park.

Een van de voornaamste problemen is het water. Zo kampt het park met drassige grond en modderige paden. De gemeente vergroot en verbindt hierom waterpartijen met elkaar. Dit zorgt, samen met een nieuwe drainage en het licht ophogen van delen van het park, voor een snelle afvoer van overtollig water.

Open stadspark met allure
Voorzieningen als het doolhof, de speeltuin, de skatebaan en de dierenweide blijven bestaan en krijgen een opknapbeurt. Het evenemententerrein verhuist naar de noordkant van het Oranjepark en krijgt een grotere afmeting, betere ontsluiting en ligging. Het park krijgt gemarkeerde ingangen en een open en toegankelijk karakter. Na de werkzaamheden staan in t Hof en het Oranjepark bomen van voldoende tot goede kwaliteit en kunnen meer bomen uitgroeien tot monumentale bomen.

Informatieavond en reageren
De informatieavond is op 16 november van 19.00 tot 22.00 uur in de Kleine Zaal van de Stadsgehoorzaal, Schiedamseweg 51 te Vlaardingen.

Het voorlopig ontwerp voor 't Hof en Oranjepark ligt tot en met 25 november 2009 ter inzage bij de balies aan de Industrieweg 9 en het Westnieuwland 6. U kunt voor 26 november 2009 schriftelijk reageren: Gemeente Vlaardingen, afdeling Openbare Werken, Industrieweg 9, 3130 EB Vlaardingen.

Meer weten? Zie www.vlaardingen.nl/hof-oranjepark.