RTL Group

Welke topdansers bereiken halve finale van So You Think You Can Dance?

Nog acht So You Think You Can Dance-topdansers zijn in de race om als meest favoriete danser of danseres van de Lage Landen uitgeroepen te worden. Angelo, Els, Evelien, Kris, Michael, Oona, Remy en Suzanne hebben allen hun pijlen gericht op die felbegeerde hoofdprijs: een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro en een optreden in de Nederlandse musical Hairspray. Aanstaande zondag dansen Angelo en Els een Engelse wals, Michael en Evelien storten zich op een hip hop fast, Kris en Suzanne doen een moderne dans en Remy en Oona laten een broadway performance zien. Naast het solo-optreden van iedere danser, zetten ze als groep een geweldige choreografie neer op filmmuziek uit de cult-klassieker Requiem for a dream. Aan het eind van de avond wordt duidelijk welke zes dansers door gaan naar de halve finale.

Deze week is de Vlaamse presentatrice/actrice Franscesca Vanthielen gast-jurylid in So You Think You Can Dance. Samen met Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty kijkt ze met een kritisch oog naar de optredens van de acht toppers. Aanstaande zondag zijn niet alleen de dansprestaties van de kandidaten te bewonderen, maar krijgt de kijker ook iets meer te zien van de persoon achter de danser zelf. Zo is Kris in politie-uniform te zien en showt Remy zijn kunsten als kok.

De zes overgebleven dansers zijn maandag 16 november overigens te bewonderen in het RTL 5-programma Benelux Next Top Model, waar ze een spetterend optreden verzorgen tijdens de live finale van de modellenwedstrijd.

Uitzending: RTL 5, elke zondag tussen 19.55 en 21.55 uur de liveshow en tussen 22.00 en 22.20 uur de resultshow. Herhaling: RTL 5, elke maandag tussen 22.20 uur en 0.40 uur.

Website:soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Fotos van de acht overgebleven dansers en van het presentatieduo zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.