CNV voert bloemen-actie in ochtendspits

12/11/2009 14:17

CNV Bedrijvenbond

"Kiest u voor de geraniums of voor een kleurrijke toekomst?" Met deze vraag worden tienduizenden reizigers maandagochtend 16 november aangesproken door het CNV bij stations in heel Nederland. Reizigers krijgen een zakje met bloemzaadjes voor een kleurrijk boeket bloemen en kunnen een kaart invullen. Op de kaart kunnen mensen aangeven of ze de AOW-plannen van het kabinet ondersteunen en willen doorwerken tot ze achter de geraniums zitten. Of dat ze, evenals het CNV, gaan voor een kleurrijke toekomst. Voorzitter Jaap Jongejan van de CNV BedrijvenBond: "Het CNV gaat voor een AOW met meer keuzevrijheid en meer solidariteit. Wij zeggen: de AOW kan en moet beter! We zetten alles op alles om dat ook voor elkaar te krijgen."

Het CNV wil dat de Tweede Kamer het AOW voorstel zoals dat er nu ligt aanpast, zodat er meer aandacht komt voor keuzevrijheid. Mensen mogen zelf bepalen wanneer ze stoppen met werken. Ook vindt het CNV het erg belangrijk dat mensen met lage inkomens kunnen stoppen op 65 zonder dat zij een korting krijgen op hun AOW. Verder moeten pensioenen een zaak blijven van vakbonden en werkgevers.

Het CNV deelt op maandag 16 november in de ochtendspits bloemzaadjes uit op de stations in: Utrecht, Amsterdam Sloterdijk, Den Haag, Almere, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Arnhem, Breda, Etten-Leur, Lage Zwaluwe.