Provincie Groningen

Oude Adorperweg Reconstructie (brom)fietsoversteek 't Hemelrijk bij Oude Adorperweg 13 november 2009

Maandag 16 november starten de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Winsum gezamenlijk met de reconstructie van de (brom)fietsoversteek 't Hemelrijk. Deze oversteek ligt op de provinciale weg Groningen - Winsum - Lauwersoog (N361), bij de aansluiting met de Oude Adorperweg, in de gemeente Groningen. De werkzaamheden zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten.

Reden reconstructie
De fietsoversteekplaats ligt op één van de belangrijkste hoofdfietsroutes richting de stad Groningen. Veel groepen scholieren en forenzen maken gebruik van deze fietsoversteek. In de huidige situatie moeten fietsers tijdens het oversteken tussen twee rijstroken in wachten, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Een nieuwe oversteek met wachtsluis, nieuw in de provincie Groningen, moet zorgen voor een veiligere oversteek. Om ook tijdens de werkzaamheden de veiligheid te waarborgen, worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

Maatregelen
Tijdens de maatregelen wordt op het gedeelte van de N361 waar de reconstructie plaatsvindt de maximumsnelheid verlaagd van 80 km per uur naar 50 km per uur. Bij werk in uitvoering is de maximumsnelheid 30 km per uur. Bij deze oversteek zal tijdens een groot deel van de werkzaamheden maar één rijstrook beschikbaar zijn. Het verkeer wordt met verkeerslichten geregeld en moet rekening houden met vertraging en hinder.

Duur maatregelen
De maatregelen gelden met ingang van maandag 16 november 2009, 07.00 uur tot vrijdag 11 december 2009, 18.00 uur.

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer A. van der Veen, toezichthouder bij provincie Groningen, via tel. 06-20607800.

13 november 2009